< WRÓĆ DO Księga przepisów

Pasta z krewetkami i chorizo

Księga Przepisów 2020-02-13
Składniki:

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
300 g makaronu tagliatelle
1 opakowanie Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
50 g kiełbasy chorizo
50 g krewetek
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pęczek świeżej kolendry
200 ml śmietany 30%
3 łyżki oliwy z oliwek
Pesto z suszonych pomidorów
100 g suszonych pomidorów w oliwie
3 łyżki oliwy z pomidorów suszonych
2 ząbki czosnku
0,5 pęczka natki pietruszki
2 łyżki orzeszków piniowych
1 szczypta soli do smaku
1 szczypta Pieprzu czarnego z Wietnamu mielonego Knorr

Przygotowanie:


Przygotuj pesto z suszonych pomidorów. W tym celu umieść wszystkie składniki z listy w kielichu blendera. Zmiksuj całość, do uzyskania jednolitego sosu.
Posiekaj czosnek i cebulę. Kiełbasę chorizo pokrój w krążki. Krewetki oczyść z niepotrzebnych elementów, a następnie umyj. Posiekaj drobno pęczek świeżej kolendry. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i przesmaż na niej kawałki mięsa. Potem dodaj do całości i przesmaż czosnek i cebulę. Dorzuć do patelni krewetki.
W naczyniu wymieszaj śmietanę i zawartość opakowania Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr. Powstały sos przelej do patelni z warzywami, kiełbasą i krewetkami. Wszystko zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj łyżkę stołową pomidorowego pesto. Całość gotuj jeszcze przez około 3 minuty.
Ugotuj w lekko osolonej wodzie tagliatelle al dente według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu. Po odcedzeniu, przełóż makaron na patelnię i wymieszaj z przyrządzonym sosem. Na koniec posyp danie posiekaną kolendrą i wymieszaj wszystko razem.

Więcej na :https://media.knorr.pl/pr/484807/przez-zoladek-do-serca-poznaj-nasze-sposoby-na-idealne-walentynki

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS