< WRÓĆ DO Księga przepisów

Łosoś w cieście

Księga Przepisów 2019-12-20
Składniki:

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
Sos
200 g pieczarek
0,5 cebuli
1 łyżka oleju
2 łyżki śmietany
1 opakowanie Sosu do pieczeni jasnego Knorr
Farsz
2 cebule
1 papryczka chili
450 g szpinaku
2 łyżki Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
1 szczypta Gałki muszkatołowej z Indonezji Knorr
300 g sera ricotta
100 g suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
1 kg fileta z łososia
500 g ciasta francuskiego
1 jajko
3 łyżki oleju roślinnego

Przygotowanie:

 

Podsmaż na rozgrzanym oleju: chili, posiekane ząbki czosnku i cebulę. Następnie dodaj rozmrożony oraz odciśnięty z nadmiaru wody szpinak. Wszystko smaż przez chwilę i dopraw łyżką Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Poczekaj, aż szpinak ostygnie i dodaj do niego ser ricotta i suszone pomidory pokrojone w kostkę.
Oczyść rybę z ości i usuń z niej skórę. Łososia posyp pozostałą częścią Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr. Następnie rozłóż mięso na rozwałkowanym cieście francuskim. Na wierzch nałóż szpinak. Całość zroluj i posmaruj brzegi oraz wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem. Mięso piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut.
Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki. Podsmaż grzyby wraz z cebulą na rozgrzanym oleju przez minutę.
Patelnie zdejmij z ognia. Następnie wlej do niej 200 ml zimnej wody i dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr. Wszystko starannie wymieszaj, aż esencja całkowicie się rozpuści.
Gotuj całość przez 5 minut. Po tym czasie zapraw sos śmietaną i polej nim łososia.
 
Więcej na stronie:
https://media.knorr.pl/pr/477370/niech-tradycji-stanie-sie-zadosc-przepisy-na-wigilijna-rybe

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS