< WRÓĆ DO Księga przepisów

Zupa z soczewicy

Księga Przepisów 2019-12-04
Składniki:

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość osób: 4
Składniki:
0,5 szklanki soczewicy
150 g wołowiny
2 opakowania Francuskiej zupy cebulowej Knorr
1,2 l wody
1 marchew
1 seler naciowy
3 ziemniaki
1 pęczek natki kolendry
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka Kminu rzymskiego z Indii mielonego Knorr

Przygotowanie:

 

Pokrój w niewielką kostkę wołowinę i podsmaż ją na oliwie z oliwek. Do mięsa dodaj kumin.
Ziemniaki, marchewkę i selera pokrój w kostkę i wrzuć razem do garnka. Dodaj do naczynia soczewicę.
Zalej wszystko 1,2 l wody i zagotuj. Wsyp 2 opakowania Francuskiej zupy cebulowej Knorr i wymieszaj.
Gotuj zupę przez około 25 minut na małym ogniu, do czasu aż wszystkie składniki staną się miękkie. Pod sam koniec gotowania, wrzuć pokrojoną natkę kolendry.  

źródło: na www.knorr.pl
 

 

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS