< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Kuchnia regionów - 160 przepisów ze wszystkich regionów Polski !

Nowości wydawnicze2020-12-03
 
 
 
Łukasz Konik z zaangażowaniem propaguje w Polsce i za granicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju. Dzięki tej fascynacji powstał książka „Kuchnia regionów”. Jest to zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski. Publikacja została wydana zarówno w języku polskim oraz w języku angielskim.
 
 
Autor zabiera czytelników w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie, podlaskie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. Zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Różnorodne, tak jak różnorodna jest kuchnia polska.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2021. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS