< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska - zostaje zawieszony na dwa lata !

Wydarzyło się2020-06-17

Nie poznamy kolejnych szefów z żółtymi czapkami 

 Jak donosi Food Service - Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, ze względu na trudną sytuacje na rynku gastronomicznym wywołaną przez COVID-19,  nie zostanie wydawany w tym, ani w przyszłym roku.
"- Ocenianie kogokolwiek w tym momencie byłoby niesprawiedliwe i zaprzeczałoby idei, która przyświecała przewodnikowi, czyli budowaniu i promowaniu polskiej gastronomii" - uzasadnia zespół Gault&Millau.
 
 
"Z uwagą obserwujemy rynek nie tylko w Polsce, ale także innych krajach gorąco kibicując szefom kuchni, restauratorom i hotelarzom. Mijające miesiące pokazały brawurę i determinację, ale także bezsilność i obawę. A przede wszystkim potrzebę znalezienia rozwiązań dla problemów, ale także zagospodarowania możliwości, które wykreował COVID – mówi Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska.
 
Kolejna decyzja to połączenie zasobów, energii i kompetencji tworzących polską edycję Gault&Millau oraz Taste Masters z firmą doradczą VDG International dla utworzenia profesjonalnego i kompleksowego doradztwa dla branży Horeca.
Tak powstał re COVER – program wspierania i rozwoju branży restauracyjno - hotelarskiej.
 
KOMENTARZE
2020-06-19Gastro
Powód jest zupełnie inny. Wszystkie przewodniki Gault & Millau w innych krajach ukażą się zarówno w tym jak i przyszłym roku.
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS