< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Kuchnia Roślinna - Przewodnik dla branży gastronomicznej !

Nowości wydawnicze2020-05-28
 
Przewodnik po kuchni roślinnej dla restauracji !
Kompendium roślinnych składników, wywiady, historie sukcesów, porady marketingowe i ponad 100 sprawdzonych przepisów. 
 
 
"Naukowcy z całego świata coraz donośniej mówią o tym, że dieta roślinna jest zdrowsza i bardziej przyjazna środowisku niż ta w większości oparta na produktach pochodzenia zwierzęcego. ONZ apeluje o spożywanie większej
ilości żywności pochodzenia roślinnego, o czym można przeczytać w raporcie
IPCC z sierpnia 2019 r.
 
Wielu z nas ma lub planuje mieć dzieci – wierzymy, że warto bardziej zadbać o to, jaką przyszłość już teraz serwujemy im m.in. na naszych talerzach. Obecnie za ponad 25% globalnej emisji gazów cieplarnianych odpowiedzialny jest system żywnościowy, z czego aż 80% (!) związanych jest z samą produkcją zwierzęcą. Dieta planetarna, skoncentrowana głównie na żywności pochodzenia roślinnego, jest według naukowców najlepszym rozwiązaniem, ponieważ uratowałaby co najmniej 11 milionów ludzi rocznie przed śmiercią spowodowaną niezdrową żywnością, jednocześnie zapobiegając załamaniu się świata przyrody, od którego ludzkość zależy." 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS