< WRÓĆ DO Chefs News

Już od dziś startuje San Sebastian #GastronomikaLive - panele dyskusyjne online

Chefs News2020-05-05

50 najlepszych szefów kuchni z całego świata !

W tym tygodniu: Mauro Colagreco, Ángel León, Ferran Adrià, Alex Atala, Eneko Atxa, Pitu Roca, Quique Dacosta, Najat Kanaache

 
Od 4 maja na jesteśmy na największej imprezie gastronomicznej on-line, z udziałem ponad 50 szefów kuchni i profesjonalistów z całego świata.
 
W pierwszym tygodniu wystąpią prelegenci-  Mauro Colagreco, Ángel León, Ferran Adrià, Alex Atala, Eneko Atxa, Pitu Roca, Quique Dacosta, Najat Kanaache oraz hiszpański minister rolnictwa, rybołówstwa i żywności Luis Planas.

Dziesięć cotygodniowych zajęć z sesjami porannymi i popołudniowymi

Prezentacje, wywiady na żywo, dyskusje panelowe i inne działania on-line.
 
Ambitny, darmowy program online przeznaczony do słuchania, interakcji i udostępniania z domu.
 
 San Sebastián GastronomikaLive - zaplanowany jest do października
 
Kraj Basków- San Sebastian Gastronomika Live to nowy projekt, który został stworzony przez Covid-19, #Gastronomika Live - to cykl  internetowych spotkań dla profesjonalistów z branży gastronomicznej.
 
 „-To najbardziej ambitne profesjonalne wydarzenie gastronomiczne, jakie do tej pory prezentowano, a to dopiero początek tego, co nadejdzie. Chcemy wnieść wartość dodaną, pomagając branży utrzymać szkolenia i być na bieżąco, tak jak robiliśmy to przez ostatnie 20 lat i do czasu powrotu aktywności kulinarnej ”,- wyjaśnia Benjamín Lana, prezes działu gastronomii w Vocento.

Dodaje „w tym celu zaplanowaliśmy serię webinariów z udziałem pięćdziesięciu najlepszych kucharzy na świecie, a także profesjonalistów i ekspertów z innych dziedzin związanych z branżą. Chcemy prowadzić globalną rozmowę na temat przyszłości gastronomii po Covid, ale nie tylko. Musimy wykorzystać ten czas, aby uczyć się i doskonalić nasze umiejętności, rozwijać się i tworzyć ”.
 
Warsztaty, debaty, rozmowy i wywiady na temat kreatywności żywności, technik, przyszłych kluczy, finansów firmy, nowych modeli biznesowych i społecznych pod kierunkiem najwybitniejszych postaci w branży, zarówno krajowych, jak i międzynarodowych. Wszystkie te zajęcia będą bezpłatne i odbywać się codziennie, z porannymi i popołudniowymi sesjami.
Aby się zarejestrować, wystarczy odwiedzić:
www.sansebastiangastronomika.com - nową stronę internetową najdłużej trwającej hiszpańskiej konferencji gastronomicznej i wypełnić krótki kwestionariusz w sekcji Live Gastronomika. Oprócz webinariów nowy portal internetowy San Sebastián Gastronomika będzie teraz publikował treści informacyjne, takie jak artykuły, raporty, opinie i wywiady
 
 
Ponad 50 najlepszych szefów kuchni z całego świata potwierdziło już swój udział w seminariach internetowych San Sebastian Gastronomika-Euskadi Basque Country. Należą do nich Mauro Colagreco, Dan Barber, Ferran Adrià, Alex Atala, José Andrés, Andoni Luis Aduriz, Carlo Cracco, Ángel León, Carme Ruscalleda, Pitu Roca, Quique Dacosta, Jesús Sánchez, Eneko Atxa, Mateu Casañas, Oriol Castro, Eduarduch , Albert Adrià, David de Jorge, Álvaro Garrido, Óscar García, Najat Kaanache i Ricard Camarena.
Każdego dnia odbędą się dwie 30-minutowe sesje - jedna rano (10:30) i jedna po południu (17:00), z pewnymi wyjątkami.
 
Interaktywne seminaria prowadzone są na żywo !
 
Wszystkie seminaria ogłaszane będą wcześniej na stronie internetowej San Sebastián Gatronomika, a także na kontach internetowych i w mediach społecznościowych. Moderator ułatwi sesję i poprowadzi delegatów, jak w niej wziąć udział. Wszystkie działania umożliwią publiczności interakcję poprzez ankiety i pytania. „Chcemy, aby było to otwarte forum, na którym każdy, kto chce, może zadawać pytania mówcy z domu i prowadzić ożywioną debatę”, mówi Roser Torras, dyrektor San Sebastián Gastronomika.
 
Po każdym spotkaniu na stronie internetowej San Sebastian Gastronomika-Euskadi zostanie opublikowane streszczenie tekstowe wraz z pełnymi filmami z sesji, które będzie można obejrzeć. Dostosowujemy się do nowych okoliczności dzięki niestandardowym rozwiązaniom, które pozwalają nam nadal promować i bronić branży”- dodaje Roser Torras.

Program 

Poniedziałek - 04 maj godz. 10.00
Mauro Colagreco  - (Restaurante Mirazur, France) 
‘Mirazur, the day after. What will my restaurant be like when it opens again?’  
 
17.00
Spotkanie z  - Luis Planas Puchades 
(Spain’s Minister of Agriculture, Fisheries and Food)
Moderators:
Benjamín Lana - (President of Vocento’s Gastronomy Division)
José Carlos Capel - (President of Madrid Fusión)  
 
Wtorek 05 maj, godz. 10.00
Ángel León - (Restaurante Aponiente, Spain) 
‘The fish store cupboard beyond fish. Cooking sea food without fish’ 
 
17.00 - Ferran Adrià
'How to take on the new revolution'
 
Środa 06 maj , godz. 10.30
10.30am
Eneko Atxa - (Azurmendi Restaurant, Spain)    
‘Simplicity and visual poetry in the kitchen’
 
17.00 - Alex Atala - (D.O.M. Restaurant, Brazil)
‘Teachings from the Amazon. Store cupboard and kitchen’
 
Czwartek 07 maj, godz.10.30
Pitu Roca - (El Celler de Can Roca Restaurant, Spain)
‘How to facilitate the integration of a sommelier into a restaurant’s team’
 
17.00
Oriol Castro, Eduard Xatruch and Mateu Casañas -(Disfrutar Restaurant, Barcelona, Spain)
'The most noteworthy techniques created by Disfrutar'
 
Piątek - 08 maj, godz. 10.30
 
Najat Kanaache - (Nuur Restaurant, Morocco) 
‘European influences in Moroccan cuisine and vice versa’ 
          
17.00 - Quique Dacosta - Quique Dacosta Restaurant, Spain)
'Reinventing businesses’
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Chefs News
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS