< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

Hotele i inne miejsca noclegowe - wytyczne dla funkcjonowania hoteli/obiektów/pensjonatów!

Hotele i restauracje2020-04-29

Obowiązuje od 04.05.2020 !!!

 
Ikonka przedstawia dwie postacie, podróżnego i recepcjonistę
Wytyczne dla funkcjonowania hoteli/obiektów/pensjonatów w trakcie epidemii COVID-19 w Polsce.
Ministerstwo Rozwoju w konsultacji z GIS, 28.04.2020 r.
 
Cel wdrażanych procedur
  • Zwiększenie bezpieczeństwa i ochrony zdrowia dla pracowników (obsługi) gości hoteli/obiektów/pensjonatów.
  • Minimalizowanie ryzyka zakażenia gości oraz innych osób z zewnątrz, w tym dostawców.
  • Ograniczenie liczby kontaktów na terenie hoteli/obiektów/pensjonatów w danym przedziale czasowym, w ramach zabezpieczenia przed ryzykiem zakażenia .
  • Kompleksowe działanie dostosowane do etapu zaawansowania stanu epidemicznego.
  • Wytyczne zostały podzielone na cztery części:
  1. Zapewnienie bezpieczeństwa pracownikom/obsłudze.
  2. Zapewnienie bezpieczeństwa w obiekcie.
  3. Procedury zapobiegawcze: podejrzenie  zakażenia koronawirusem pracowników/obsługi.
  4. Procedury postępowania w przypadku podejrzenia u osoby/klienta zakażenia koronawirusem.
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS