< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Japońskie słodycze powalczą o tytuł Gourmand Awards Best of the past 25 years

Nowości wydawnicze2020-02-06

 

Jest nam niezmiernie miło mi poinformować, że zarówno "Japońskie słodycze", jak i "Polish Culinary Paths", autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej -Bolałek  powalczą w czerwcu w Paryżu o tytuł Gourmand Awards Best of the past 25 years, czyli najlepszych publikacji na
świecie w wydanych w ciągu ostatnich 25 lat według Gourmand World
Cookbook Awards.


Książka "Japońskie słodycze" znalazła się w finale w kategorii Japanese Cuisine (Kuchnia japońska), natomiast wszystkie edycje językowe (angielska, chińska, gruzińska, japońska, koreańska oraz wietnamska) publikacji "Polish Culinary Paths" wydanej na zlecenie Ministerstwa Spraw Zagranicznych  nominowane  są w dwóch kategoriach:
Translation (Tłumaczenie) i Embassies, Culinary Diplomacy (Ambasady,
dyplomacja kulinarna).
Konkurs Gourmand World Cookbook Awards odbywa się od 1995 roku i ze
względu na swoją skalę oraz znaczenie nazywany jest Kulinarnymi Oskarami !

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS