Z ogromną przyjemnością zapraszamy uczniów szkół do wzięcia udziału w mazowieckim konkursie kulinarnym skierowanym dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych kształcących w zawodach : "technik żywienia i usług gastronmicznych", oraz "kucharz"pt. "KUCHNIA POLSKA Z POMYSŁEM", który jest organizowany w Zespole Szkół Gastronomicznych w Warszawie przy ul. Majdańskiej / w dniu 19 marca 2020 r.
Tematem konkursu jest przygotowanie:
- 3 porcji przystawki wegańskiej, której składnikiem głównym będzie jajko kurze,
- 3 porcja dania głównego z zastosowaniem wieprzowych elementów kulinarnych, takich jak: schab, karkówka, produkty od sponsora - firmy Avico B.V
Poniżej przedstawiamy nazwy szkół, które zakwalifikowały się do
I edycji mazowieckiego konkursu kulinarnego „ KUCHNIA POLSKA Z POMYSŁEM”:
1. Zespół Szkół Powiatowych im. mjra Henryka Sucharskiego w Przasnyszu
2. Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie
3. Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Adama Chętnika w Ostrołęce
4. Zespół Szkół im. Michała Konarskiego w Warszawie
5. Zespół Szkół Ponadpodstawowych im. Generała Władysława Sikorskiego w Pomiechówku
6. Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
7. Zespół Szkół nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Garwolinie
8. Zespół Szkół nr 1 w Grodzisku Mazowieckim
9. Zespół Szkół nr 2 im. Adama Mickiewicza w Ciechanowie
Zakwalifikowanym drużynom gratulujemy i życzymy sukcesów w dniu finałowej rozgrywki.
Szczegóły w regulaminie !
Kontakt:
Anna Chylińska
Dyrektor ZSGH
ul. Majdańska 30/36
04-110 Warszawa
tel.: +48228100489
kom.: +48508144114
e-mail: info@zsgh.edu.pl,
e-mail: anna.chylińska@op.pl
witryna: www.zsgh.edu.pl