< WRÓĆ DO Niebawem

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru -25.02.2020

Niebawem2020-01-06

Lista Uczestników !

W dniu 25 lutego 2020  podczas Targów Expo Sweet w Centrum Expo XXI w Warszawie odbędą się Mistrzostwach Polski w Przygotowaniu Deseru.

Temat Mistrzostw: Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro.
 
W konkursie mogą wziąć udział wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu.

Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży gastronomicznej. Każdy zespół musi przygotować 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a la carte. Gramatura całego deseru łącznie z dekoracją nie może być niższa niż 80 gr ani wyższa niż 120 gr (do masy deseru nie wlicza się masy talerza). Czas przygotowania to 2 godz.

Do 6 stycznia 2020 r. na adres: mistrzostwa@exposweet.pl wraz z formularzem zgłoszeniowym należy przesłać zdjęcia 3 autorskich deserów (bez receptur).

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc zachęcamy do wcześniejszego przesyłania zgłoszeń.

Zespoły zakwalifikowane do Mistrzostw będą powiadamiane do 13 stycznia 2020. Organizatorem konkursu jest EXPO SWEET EZIG, a patronami merytorycznymi – Fundacja Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
 
 Decyzją jury złożonego z przedstawicieli OSSKiC, KSK, SKP, PIK oraz Expo Sweet do konkursu zakwalifikowano :
 
1. Albertina Restaurant & Wine
2. 62 bar&restaurant
3. Kawiarnia na Krzyckiej Vroclinki
4. Lavenda cafe & lunch
5. Puro Hotel Warszawa
6. Restauracja Affogato
7. Restauracja Art
8. Restauracja Filharmonia Smaku
9. Restauracja Halka (Hotel Aries)
10. Restauracja Mirage
11. Restauracja Sezony
12. Restauracja Szara Gęś.

Więcej: www.exposweet.pl.

Regulamin Mistrzostw i formularz zgłoszeniowy jest dostępny na www.exposweet.pl

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS