< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Agnieszka Kata Młodym Kreatorem Sztuki Kulinarnej 2019

Wydarzyło się2019-11-21

Gratulacje dla Rzeszowa

20 listopada roku w Akademii Chefmanship Unilever Food Solutions odbył się XV finał konkursu dla uczniów szkół o profilu gastronomicznym - Młody Kreator Sztuki Kulinarnej, zwyciężczynią została Agnieszka Kata ze Szkół Gospodarczych w Rzeszowie.
 

Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu 6 porcji dania wegetariańskiego z wykorzystaniem bakłażana i dowolnej kaszy.
 

Zwycięskim daniem było Ravioli z kaszotto z bakłażanem i grzybami / puree z pasternaku / puree z bakłażana /sos kasztanowy / chips z kaszy gryczanej /piklowana cebula/oliwa z natki
 

II miejsce Aleks Rogacki z ZSG w Poznaniu danie: Bakłażan faszerowany caponatą/ Baba ghanoush / arancchini z kaszy bulgur z grzybami / chutney jabłkowo-cebulowy
 
 
 
III miejsce Tomasz Jarmolski z ZS Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku- Białej, danie: Warzywa korzenne z musem z bakłażana w cieście francuskim.  Kruche ciastko z kaszą pęczak i grzybami w towarzystwie sosu z rokitnika.
 
 
 
Konkurs oceniało jury w składzie:
Jakub Ignyś - Szef Kuchni Hotel Sheraton Poznań
Joanna Ochniak - Organizator konkursu Wielkopolski Kucharz Roku
Andrzej Jakomulski - Szef Kuchni SublÏma Restaurant
Krystian Szopka - Szef Kuchni The Kitchen Studio Kulinarne
Piotr Porada -Szef Kuchni Hotel Arłamów
Zbigniew Łęgowski  - z Hotelu Hampton by Hilton w Warszawie
 
 
Serdecznie garatulujemy wszystkim uczestnikom i zapraszamy za rok !!!

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS