< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Złoty Medal dla Angeliki Chwyć, w Artystycznych Dekoracjach Cukierniczych, Birmingham !

Wydarzyło się2019-11-05

Międzynarodowy sukces Polki podczas konkursu Cake International 2019 !

Angelika Chwyć w Birmingham podczas Cake International 2019 zdobyła złoty medal w Artystycznych Dekoracjach Cukierniczych w kategorii - " Karnawały i festiwale na świecie", jej prezentacja torty o nazwie- "Samba Winter Wonderland - Fantasy World"-, zachwyciła jurorów i wszystkich odwiedzających targi.
 

Cake International przyciąga uwagę całego świata cukierniczego, prezentując nowe prace jednych z najlepszych twórców ciastek, tortów i dekoratorów cukierniczych nie tylko Wielkiej Brytanii, ale i innych krajów, wielu z nich walczy o upragnioną nagrodę Cake International. To wizytówka wszystkich, którzy tworzą cukiernicze arcydzieła i doskonała okazja by na szerokim forum pokazać swoje cukiernicze rzemiosło.
 


W tym roku impreza odbywała się w dniach od 01-03 listopada w NEC, Birmingham, podczas której obyły się liczne pokazy, warsztaty, szkolenia i oczywiście konkursy, to także ogromna strefa zakupowa i miejsce spotkań z artystami- ekspertami.
 
 
Angelika Chwyć wystartowała w konkurencji, wykonując artystyczną dekorację cukierniczą, w temacie- karnawały i festiwale świata. Ideą było stworzenie tortu kolorowego, nawiązującego do parad, kostiumów, fajerwerków i tańca.., można było czerpać inspiracje z takich wydarzeń jak: Mardi Gras, Notting Hill, Diwali, Holi Festival, Día de los Muertos (Day of the Dead), Chinese Lantern Festival, Rio de Janeiro Carnival….
 
 
 
Artysta startujący w tej konkurencji miał zupełną dowolność, w podejściu do tematu, jego eksponat musiał jednak zmieścić się w wielkościach (60 cm x 60 cm). Jurorzy oceniali ogólne wrażenie, koncepcję, stopień trudności, jakość pracy i dbałość o szczegóły, a tego Angelice nie można zarzucić, przypomnijmy że podczas Culinary World Cup w Luksemburgu zdobyła swoje największe trofeum- złoty medal ! My już czekamy na jej dalsze sukcesy. 
 
Jej praca to tort inspirowany karnawałem w Rio de Janeiro.
 Przez kilka tygodni, przez wiele godzin tworzyła fantazyjne stroje, barwne pióropusze i kolorowe detale, które są jej specjalnością. Twarze tancerek były inspirowane prawdziwymi osobami: Rihanną, Lady Gagą oraz Tamarą Perea Gonzales! Do ich wykonania zużyto m. in. czekolady plastycznej, masy cukrowej, papieru waflowego oraz izomaltu. Wszystkie figurki były wykonane ręcznie. 
 
 
zdjęcia: Angelika Chwyć,
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS