< WRÓĆ DO Niebawem

8. Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu ! -25.10

Niebawem2019-10-06

Na zgłoszenia czekamy do 14.10

 

Konkurs zagości po raz ósmy w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel.
Impreza odbędzie się w dniu 25 pażdziernika 2019 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.

Zgłoszenia do dnia: 14 październik 2019, do godz: 24.00.
 

NAGRODY
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 25 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.

Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
 
TEMAT
Tematem bieżącej edycji konkursu jest:

Konkurencja sprawnościowa:
Każda ekipa otrzymuje jedną sztukę polędwicy wołowej i jedną sztukę rostbefu wołowego z kością i tłuszczem oraz błonami i przerostem (ocenie podlega jakość luzowania –jak najmniej pozostawionego mięsa na błonach i na kości w jak najkrótszym czasie – kto szybszy i dokładniejszy ten wygrywa).

Konkurencja główna:
Przystawka ciepła (8 talerzy) i danie główne (8 talerzy) – produkt obowiązkowy użyty przez ekipy w dowolnej konfiguracji w przystawce i daniu głównym: wyluzowana polędwica wołowa i rostbef z konkurencji sprawnościowej+ 1 kg mięsa wołowego zmielonego z łopatki użyty tylko w jednym dowolnym daniu (mięso zmielone przez szefa kuchni Haston City Hotel lub na wyraźną prośbę przekazaną podczas odprawy o zmieleniu przez uczestnika w trakcie konkursu – regulaminowym czasie konkursowym).

Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:
- piwo (z linii Kompani Piwowarskiej) w daniu głównym
- dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym (redukcje – czerwone wino, białe wino, czarny czosnek i cytryna, fondy w płynie – demi glace, cielęcy, drobiowy i ze skorupiaków, fondy w paście – cielęcy ciemny, drobiowy, rybny i jagnięcy, koncentraty – mięsny i ze skorupiaków). Produkty z linii CHEF, z linii Kompani Piwowarskiej - zapewnia Organizator.
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.

UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
 
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
REGULAMIN KONKURSU
FORMULARZ ZGŁOSZENIA
 
Z A P R A S Z A M Y
W S T Ę P W O L N Y

 

Tutaj znajdziesz:Formularz

Tutaj znajdziesz:Regulamin

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS