< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Mariusz Górecki zdobył pierwsze miejsce w europejskich półfinałach Varhona C3

Wydarzyło się2019-09-19

Reprezentant naszego regionu zawalczy w marcu w Singapurze !

 
Z radością informujemy że, ambitny cukierni w wielkopolski Mariusz Górecki,  zwyciężył w europejskich półfinałach na, międzynarodowych Mistrzostwach cukierniczych - Valrhona – Chocolate Chef Competition C3 w Paryżu i będzie reprezentował nasz region podczas wielkiego finału 2020 r, w Singapurze!

By dostać się do konkursu Mariusz musiał wysłać zgłoszenie, a w nim 
zamieścić autorskie przepisy deseru na talerzu oraz pralin. W tym roku kandydaci do C3 musieli zmierzyli się z „BAHIBÉ 46%” – mleczną czekoladą o intensywnych nutach kakao z Dominikany.
Mariusz po raz kolejny udowodnił, że stać go na wiele, doceniono jego pracę i świeże spojrzenie na cukiernictwo. 
 
 
W półfinałach wyłoniono 6 uczestników z 8 regionów: Francji, Hiszpanii, Włochy, Skandynawii oraz z pozostałej część świata, Bliski Wschód- Afryka, Ameryka Północna, Azja/Japonia (w sumie 48 osób). Tylko 1 uczestnik z regionu został wybrany do rywalizacji w międzynarodowym finale, już dziś wiemy, że będzie to - Mariusz Górecki !
 
Mariusz śmiało może pochwalić się zawodowymi sukcesami, aktualnie jest Mistrzem Polski w Lodziarstwie, zdobył również brązowy medal na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, natomiast w 2017 roku podczas półfinału Valrhona – Chocolate Chef Competition C3 w Paryżu zdobył drugie miejsce, był jednak pierwszym polskim cukiernikiem, który wystartował i zaszedł tak wysoko w tym prestiżowym konkursie.
Serdecznie mu gratulujemy i czekamy na jego dalsze sukcesy !
 
zdjęcia: exposweet
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS