< WRÓĆ DO Niebawem

15 edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej !

Niebawem2019-09-06

Danie wegańskie z bakłażana i kaszy

Miło nam poinformować, że 31 sierpnia ruszyła kolejna 15 edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej organizowanego przez Unilever Food Solutions.


Konkurs przeznaczony jest dla kreatywnych uczniów, którzy wiążą swoją przyszłość z zawodem kucharza.

W tym roku uczestnicy muszą zmierzyć się z przygotowaniem
Wegetariańskiego dania głównego z bakłażana i dowolnej kaszy.
 
Konkurs składa się z trzech etapów:
I eliminacje wstępne polega na przygotowaniu przez uczestników receptur oraz nadesłanie ich wraz ze zdjęciem potrawy na adres elzbieta.gizinska@unilever.com do dnia 01.10.2019 r.
Więcej na www.ufs.com

II etapem
jest półfinał, zostanie on rozegrany 23.X.2019 r.
III etapem jest finał, który zostanie rozegrany 20.XI.2019 r.

Zarówno półfinał jaki i finał odbędą się w Akademii Chefmanship w Poznaniu.
 
To co zmieniło się:
Produkty do przygotowania potraw półfinałowych i finałowych uczestnik zobowiązany jest zabezpieczyć (zakupić i dostarczyć) we własnym zakresie. Organizator pokrywa każdorazowo koszty zakupu produktów do kwoty 250 zł brutto na podstawie faktury wystawionej na Unilever.
 
Laureat konkursu wyjedzie na staż do restauracji uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski.

Organizatorem konkursu jest UFS
Współsponsorami nagród są firmy Eva-Tec, Grapil, KitchenAid, Hendi, Dajar
Patronat medialny: Poradnik Restauratora, Papaja, Szef Kuchni.
 
Do ponad 120 szkół o profilu gastronomicznym wysłaliśmy plakaty reklamujące konkurs, regulaminy i listy zachęcające do udziału.
 

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS