< WRÓĆ DO Niebawem

Konkurs Kulinarny "Czas na rybę!-5-6.10

Niebawem2019-07-23
 
Znamy uczestników konkursu Czas na Rybę ! 
Konkurs Kulinarny "Czas na rybę!" organizowany jest od 2018 roku. Organizatorem Konkursu jest Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna" (RLGD "Opolszczyzna") - stowarzyszenie zrzeszające hodowców lokalnych ryb, gminy, na których terenie prowadzona jest gospodarka rybacka, przedsiębiorstwa, organizacje pozarządowe oraz osoby fizyczne - sympatyków zdrowego jedzenia, w tym przede wszystkim lokalnych ryb.
 
Konkurs organizowany jest podczas Wojewódzkiego Święta Karpia Opolskiego, które organizowane jest na Zamku w Niemodlinie, w pierwszy weekend października (5-6.10.2019).
 
W pierwszy dzień o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia walczą uczniowie szkół gastronomicznych z terenu województwa opolskiego. W drugi dzień rywalizują Szefowie Kuchni z całej Polski.
 
Organizator określa i zapewnia produkty obowiązkowe. Zawsze jest to karp, natomiast drugim produktem jest w 2019 roku maślanka z OSM Olesno. Nie bez powodu wybrano lokalny produkt, gdyż RLGD "Opolszczyzna" od dłuższego czasu współpracuje z lokalnymi producentami, organizując szereg wydarzeń gastronomicznych na Opolszczyźnie.
 
W Konkursie dla Szefów Kuchni, w dn. 6 października 2019 roku, o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego i maślanki z OSM Olesno, konkurować będą:
1. Zespół z MUSI SUSHI z Lublina, w składzie: Michał Gasz, Krzysztof Kaźmierczak
 
2. Zespół z Restauracji Radisson Blu z Krakowa, w składzie: Bartosz Lenda, Patryk Studziński
 
3. Zespół z Restauracji Bajka z Grodźca, w składzie: Marcin Klich, Kevin Cwielong
 
4. Zespół z Restauracji Podpromie Anna Pietrasz z Rzeszowa, w składzie: Seweryn Bałchan, Rafał Rzeszutek
 
5. Zespół z Restauracji Bania sp. z o.o. z Białki Tarzańskiej, w składzie: Adrian Rosół, Szymon Szlembarski
 
DRUŻYNY W KONKURSIE DLA UCZNIÓW
1. Zespołu Szkół Rolniczych im. T.Kościuszki w Namysłowie, w składzie: Weronika Biała, Wiktoria Duszyńska
2. Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej - Karamać w Gorzowie Wielkopolskim, w składzie: Daniel Pelechaty, Izabela Uberman 
3. Zespołu Szkół Rolniczych im. T. Kościuszki w Namysłowie, w składzie: Miłosz Mikołajczyk, Joanna Czubkowska
4. Zespołu Szkół Ekonomicznych Technikum nr 2 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wodzisława Śląskiego, w składzie: Anna Elsner, Sylwia Smyczek
5. Zespołu Szkół nr 1 im. Powstańców Śląskich z Kędzierzyna-Koźle, w składzie: Julia Lerch, Julia Myszka. 
 
Gratulujemy wszystkim zakwalifikowanym drużynom! 
 
Skład Jury:
Adam Chrząstowski,
Krzysztof Szulborski,
Marcin Soból,
Wojciech Harapkiewicz,
Walentyna Jałocha,
Krzysztof Malinowski,
Tomasz Smoczyk
 
 
Współorganizatorem konkursu jest opolski Szef Kuchni - Kamil Klekowski. Nadzór merytoryczny nad Konkursem, w ramach przyznanego patronatu, sprawuje stowarzyszenie Euro-Toques Polska.
 
 
Organizatorzy czekają na zgłoszenia od Szefów Kuchni - do 13 września 2019 r., natomiast do 13 września 2019 r. od uczniów szkół gastronomicznych. 
 
Informacji na temat konkursu udzielają Organizatorzy:
 
- Aleksandra Czerkawska - tel. 535 380 010
 
- Kamil Klekowski - tel. 790 247 247
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS