< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Znamy zwycięzców konkursu „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”!

Wydarzyło się2019-07-08

 Emil Klimas i Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu, zostali nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski 2019

 
 
W miniony poniedziałek odbyła się XI edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, współorganizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry oraz partnera strategicznego firmy, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.




Zwycięzcy, Emil Klimas oraz Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu, otrzymali nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. W jury po raz pierwszy zasiadł Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet oraz jedyny w historii dwukrotny zwycięzca KPP. Relację z wydarzenia prowadził Tomasz Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny.
 
 
 
- Tegoroczna edycja Ogólnopolskiego Konkursu „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” stała na bardzo wysokim poziomie. Zespoły kucharzy sięgając po kreatywne, niestandardowe połączenia składników, np. przygotowując majonez z makiem do tatara z polędwicy wołowej, udowodnili, że tradycyjne polskie potrawy mogą nadal zaskakiwać i zachwycać różnorodnością. Pomimo presji czasu, uczestnicy chętnie dzielili się swoją wiedzą, odpowiadali na pytania i opowiadali o swoich propozycjach dań konkursowych. Dlatego tym bardziej składam serdeczne gratulacje zwycięzcom i z niecierpliwością czekam na ich występ podczas Kulinarnego Pucharu Polski – komentuje Bartosz Peter.
 
 
Zdobywcy pierwszego miejsca, Emil Klimas i Dominik Świątecki z Hotelu Andersia w Poznaniu, zostali nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski 2019. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Michał Grzegorek i Agnieszka Piekarczyk z Puro Hotel Kraków Kazimierz oraz Maciej Małecki i Marcin Nowak z Puro Hotel Warszawa.
 
Finał Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się w dniach 1-2 października 2019, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL.
 
***
 
Transgourmet Food Serwis to marka zaopatrująca z pomocą własnej floty ciężarówek klientów gastronomicznych z centralnej Polski z nowoczesnego magazynu zlokalizowanego w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą. 
 
Selgros Cash&Carry to ogólnopolska sieć samoobsługowych hal handlowych, oferująca najwyższą jakość i świeżość produktów oraz pełne zaopatrzenie pod jednym dachem dla osób prowadzących działalność gospodarczą, klientów z branży HoReCa oraz indywidualnych. Wszechstronna oferta hal Selgros Cash&Carry to jeden z najszerszych asortymentów na rynku. Selgros posiada 18 hal handlowych w całej Polsce,  zlokalizowanych w: Białymstoku, Bytomiu, Gdańsku, Gliwicach, Lublinie, Łodzi (2 hale), Katowicach, Krakowie, Poznaniu (gdzie mieści się także Centralne Biuro Firmy), Radomiu, Szczecinie, Warszawie (4 hale) i we Wrocławiu (także 2 hale).
 
 
Marki handlowe Transgourmet i Selgros Cash&Carry należą do Transgourmet Polska. Spółka jest częścią międzynarodowego holdingu zajmującego się hurtową sprzedażą produktów żywnościowych. Udziałowcem Transgourmet Holding SE jest COOP - druga co do wielkości w Europie szwajcarska grupa handlu artykułami spożywczymi. www.transgourmet.pl www.selgros.pl 
 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS