< WRÓĆ DO Niebawem

XVI edycja Dorszowych Żniw w Świnoujściu -06.07

Niebawem2019-05-20

Lista ekip startujących w konkursie !

Informujemy, że dnia 6 lipca 2019 w Hotelu &SPA Trzy Wyspy w Świnoujściu, odbędzie się XVI edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.


W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie:
Zakąski z wykorzystaniem BAVETTE firmy SOKOŁÓW w wersji fine dining, serwowanej na porcelanie Fine Dine,


Dania głównego z wykorzystaniem polędwicy z dorsza, w dwóch wersjach:
FINE DINING – z dodatkiem ziemniaczanego puree FARM FRITES, oleju z esencją masła KRUSZWICA oraz Serka Mascarpone MLEKOVITA, na porcelanie Fine Dine.
STREET FOOD – z dodatkiem frytki chłodzonej 12 min FARM FRITES oraz oleju z esencją masła KRUSZWICA, w pojemnikach jednorazowych.
Link do pełnego regulaminu: POBIERZ REGULAMIN


Ekipa, która zdobędzie najwięcej punktów wg. ocen jury, otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 10 000 zł oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez partnerów wydarzenia.

 

Ekipy zakwalifikowane do XVI Dorszowych Żniw:
 
1. Tomasz Jabłoński i Radosław Nyc / Restauracja Sand{acz} / Sand Hotel **** / Kołobrzeg
2. Marcin Marzec i Kamil Sodo / Restauracja Ponidzie / Słoneczny Zdrój Hotel Medical SPA&Wellness **** / Busko Zdrój
3. Paweł Zieliński i Marcin Żbikowski / Polish BBQ Team
4. Fabian Budnik i Mariusz Rybka / Hotel OLIMP Business & Spa / Wejherowo
5. Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki / Restauracja Warszawska / Hotel Centrum / Sosnowiec
6. Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda / Restauracja Sowa / Bydgoszcz
7. Damian Grządko i Paweł Rostkowski / Dobry Hotel / Gdańsk
8. Jakub Nowak Weronika Nowacka / Memo at Home / Osielsko
 
Drużyny rezerwowe
1. Łukasz Wolny i Robert Kopacz / Hotel Holiday Inn City Center / Kraków
2. Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak / Art Hotel / Wrocław


Zmagania ekip oceniać będzie jury w składzie: Krzysztof Gradzewicz (przewodniczący), Kurt Scheller, Andrzej Polan, Giancarlo Russo, Grzegorz Kazubski, Janusz Profus, Ireneusz Koniuszek, Adam Dmyterko, Grzegorz Parczewski, Łukasz Konik, Dariusz Ratuszniak, Tomasz Szydzikowski, Sebastian Cichy, Łukasz Lewandowski, Przemysław Langowski oraz Piotr Sabala.

Program wydarzenia:


Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski, przy współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich oraz Krzysztofem Wierzbą i Beata Białkowską wraz z Hotelem &SPA Trzy Wyspy w Świnoujściu.

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS