< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

REST. BACZEWSKICH – POZNAJ KUCHNIĘ LWOWSKO-WARSZAWSKĄ

Hotele i restauracje2019-04-17
Kulinarna mapa Warszawy pełna jest różnorodnych propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Dla miłośników czarujących wnętrz, tradycyjnych nalewek, a przede wszystkim smacznego jedzenia, obowiązkowym punktem jest Rest. Baczewskich – urokliwe miejsce w Pałacyku Szucha, które oferuje tradycyjną lwowsko-warszawską kuchnię z nutką nowoczesności.
 
 
Otwarta niedawno Rest. Baczewskich to siostrzany lokal jednej z najpopularniejszych lwowskich restauracji. Ich dzieje splatają się nierozerwalnie nie tylko ze względu na nazwę będącą synonimem wysokiej jakości, ale też niezwykle zgrabne połączenie tradycji z nowoczesnością, które odnajdziemy zarówno na talerzu, jak i we wnętrzach neorenesansowego pałacyku Szucha. Pierwszą miłą niespodzianką jest niezwykle elegancki wystrój lokalu, w którym gości witają repliki przedwojennych plakatów reklamowych wódki Baczewski oraz portret samego Józefa Adama Baczewskiego wiszący nad nastrojowym kominkiem. Całość dopełnia obecność słynnych nalewek w gustownych karafkach i gąsiorach oraz unosząca się w powietrzu muzyka, splatająca się z wyśmienitymi zapachami.
 
 
Powiew tradycji odnajdziemy również na talerzu – w menu trafimy na takie propozycje jak tatarska horda czy ułańska fantazja, które nawiązują do lwowskiego klimatu i łączą smaki kultur Tatar nie jest daniem Lwowskim, ogólnie w restauracji serwujemy elitarną kuchnię warszawską.
 
 
Wspólna gastronomiczna historia oznacza również przywiązanie do lokalnych receptur i produktów, a wszystko to gwarantuje oryginalną i niespotykaną mieszankę trzech kuchni – staropolskiej, warszawskiej i lwowskiej - przyprawionych nutą nowoczesności. Menu Rest. Baczewskich jest zatem połączeniem dań z siostrzanej restauracji ze Lwowa oraz warszawskich propozycji, wśród których odnajdziemy m.in. flaki po warszawsku czy śledzia pod szubą Tutaj napisał bym o pomoście pomiędzy Lwowem, a Warszawą na podstawie pięciu dań i tu jest sało, banosz, śledź pod szubą, zupa berdyczowska mizeria po lwowsku, pomostem też są nasze nalewki . Nad jakością i kompozycją menu czuwa znany i ceniony szef kuchni Artur Cichomski. 
 
 
Lokal przyjął imię Baczewskich, które silnie kojarzone jest z marką pamiętnych trunków. Wśród najsłynniejszych propozycji restauracji znajdują się więc liczne autorskie koktajle i nalewki 
- Choć Restauracja Baczewskich to silne nawiązanie do tradycji, chcemy zaproponować gościom oryginalną kuchnię z nutą nowoczesności. Zarówno wystrój przestrzeni mieszczącej się w urokliwym Pałacyku Szucha, jak i nasze nalewki to elementy, których nie znajdziemy w żadnym innym lokalu  - mówi Rafał Borowski, dyrektor zarządzający Rest. Baczewskich.
 
Rest. Baczewskich to miejsce zupełnie nowe i przepełnione sentymentem do tradycji, które oferuje coś dla każdego. Dzięki klimatycznym wnętrzom, wyśmienitej karcie dań oraz atrakcyjnej lokalizacji, lokal to doskonałe miejsce na każdą okazję – od romantycznej kolacji po spotkanie biznesowe. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aleja Christiana Szucha 17/19, Warszawa

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS