< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Branża spotkała się na Mazurach – czwarta edycja Mazury HoReCa za nami

Wydarzyło się2019-04-16

Gastronomiczne Targi w Ostródzie

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy: liderzy w branży, specjalistyczne szkolenia gastronomiczne – tak pokrótce można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 09 i 10 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie. 

Wydarzenie odbywające się na Mazurach Zachodnich przyciągnęło kilkudziesięciu  wystawców z Polski i zagranicy, którzy mieli możliwość spotkać nowych klientów oraz porozmawiać o kondycji i kierunkach rozwoju branży HoReCa. Dzięki systemowi meetingowemu w trakcie dwóch dni targowych odbyło się kilkaset spotkań na linii hosted buyer – wystawca. 

 
 
Sercem targów była strefa konkursowa, która na swoich na swoich  stanowiskach gościła uczestników 4 konkursów kulinarnych. Oprócz mających już swoją tradycję konkursów Drób na Polskim Stole i Gęsina w Restauracji organizatorzy przygotowali również zmagania dla uczniów i profesjonalistów w osobnych kategoriach konkursu Green Box Challenge.
 
 
 
 
Wydarzenie rozpoczęło się od zmagań profesjonalistów w ramach konkursu Gęsina w Restauracji. Tutaj jury pierwszym miejscem wyróżniło przedstawicieli Pałacu Mortęgi w składzie Marcin Zakrzewski Kacper Kuczyński, którzy wyprzedzili reprezentacje Restauracji pod Jabłoniami z Augustowa oraz warszawskiego Pink Lobstera.  
 
Następnie rywalizacją uczniów zadebiutował nowy format konkursowy – Green Box Challenge Uczestnicy konkursu mieli godzinę na przygotowanie dań w stylu premium vege street food z tajemniczych składników umieszczonych w tytułowych boxach. Inauguracyjną rozgrywkę wygrał Dominik Sieński z Zespołu Szkół im. E. Sukertowej-Biedrawiny przed Emilią Czyrko - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 9 Wrocław i Tobiasem Balukiem z Technikum Lider z Lublina. Baluk zrewanżował się za przegraną jednak drugiego dnia zwyciężając wspólnie z Arkadiuszem Woźniakiem w konkursie Drób na polskim stole. Rywalizację konkursową zakończył Green Box Challenge dla profesjonalistów w którym tryumfował Michał Bilecki z pabianickiej Fabryki Wełny przed Weroniką Migdałek z poznańskiej Lavenda cafe & lunch i Kornelem Winiarskim z Hotelu Tristan
 
 
 
Dużym powodzeniem wśród odwiedzających cieszyły się strefy live cooking, gdzie czołowi polscy kucharze w tym przedstawiciele Master Class Akademii Bocuse d'Or Poland przeprowadzali otwarte pokazy kulinarne. Była to doskonała okazja, by zobaczyć ich przy pracy a zarazem dowiedzieć się więcej o przygotowywaniu się do międzynarodowych konkursów kulinarnych. 
 
 
Mazury HoReCa to jednak nie tylko gastronomia najwyższej klasy. Kilkuset seminarzystów z branży zgromadziły specjalistyczne szkolenia. Po raz drugi o zarządzaniu restauracją, jej finansami i personelem opowiedzieli Piotr Rogowski i Paweł Gruba - trenerzy i doradcy Menadżera Zewnętrznego Gastronomii. Daj się odnaleźć turystom i zwiększ liczbę gości w Twoim obiekcie noclegowym – to był za to jeden z tematów o którym dyskutowali przedstawiciele branży turystycznej w ramach szkoleń prowadzonych przez Nocowanie.pl 
 
 
Menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług – liderzy branży HoReCa – IV edycja targów Mazury HoReCa potwierdziła swoją pozycję wydarzenia o olbrzymim potencjale biznesowym a jednocześnie już trwale odznaczającego swoją pozycje na rynku wydarzeń HoReCa w Polsce.  
 
 
Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl
Galeria:http://papaja.pl/?m=g&id=145&t=2
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS