< WRÓĆ DO Niebawem

„Kulinarny Talent 2019”! -11 edycja

Niebawem2019-02-05

Lista uczestników

 

Już niebawem 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2019”! Zmagania konkursowe odbędą się podczas targów EuroGastro w dniu 28 marca br. o godz. 11.00 w Warsaw Ptak Expo (Nadarzyn, Al. Katowicka 62). Zapraszamy!

„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej, wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i różnych technik przygotowywania dań. Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów.
 
W tegorocznej edycji wystąpi dwunastu finalistów, wyłonionych przez Roberta Sowę i firmę Prymat podczas warsztatów organizowanych w szkołach gastronomicznych na terenie całej Polski w ramach projektu „Przygotowanie do kariery”. Zadaniem uczestników jest przygotowanie ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które zachwycą jurorów.
 
Zgodnie z regulaminem konkursu, każdy z uczestników będzie musiał wykorzystać do przygotowania dania kilka obowiązkowych produktów zapewnionych przez mecenasów i sponsorów wydarzenia. W tym roku będą to:
- polędwica wieprzowa Goodvalley
- przyprawy z portfolio marki Prymat
- smalec gęsi Agro-Top
- Frytki z batatów/ Sweet potato fries lub Frytki Ultimate/ Ultimate Chip firmy Farm Frites
- wybrane Pepitki oraz produkt mrożony Bonduelle Food Service
- napar z wybranej herbaty Herbapol Linia Premium

Lista Uczestników
1. Emil Kasprzycki  Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach 
2. Julia Jarocka Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku
3. Julia Stanik  Zespół Szkół Zawodowych nr 4 w Opolu                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
4. Serhii Harasiuk  Zespół Szkół nr 2 im. Aleksandra Świętochowskiego w Łukowie
5. Wiktoria Smoleń  Zespół Szkół Zawodowych im. Marii Skłodowskiej-Curie w Pustkowie-Osiedlu
6. Kamil Wróżek Zespół Szkół Zawodowych im. św. Jadwigi Królowej w Bieczu
7. Marlena Niźnikiewicz Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie
8. Natalia Szymańska  Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Powierciu
9. Daiwa Suszczewicz Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Stanisława Staszica w Sejnach
10. Magdalena Marszałek  Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
11. Patryk Mysiura Zespół Szkół im. Emilii Sczanieckiej w Pniewach 
12. Kinga Piotrowska Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku
 
 
Konkurs poprowadzą: dziennikarz, prezenter i autor programów telewizyjnych Krzysztof Ibisz oraz gospodarz imprezyRobert Sowa.
 
„Kulinarny Talent 2019” wybiorą dwa składy jurorskie – jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych oraz jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy, dziennikarze… Oceniane będą m.in.: mis en place, techniki kulinarne oraz smak i estetyka podania, czyli to, na co zwracają uwagę Klienci restauracji.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.