< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Pełna pysznych wrażeń sobota w Wola Parku -16.03

Kalejdoskop2019-02-27
 
 
Soczyste rzodkiewki, młode marchewki, botwinka, rzeżucha i zielony szczypiorek - to prawdziwe źródło wielu witamin. W najbliższą sobotę, 16 marca w Wola Parku, odbędą się kolejne warsztaty kulinarne z Sylwią Majcher, trenerką kuchni zero waste. Podczas zajęć uczestnicy dowiedzą się m.in. jak wybrać najlepsze nowalijki, gdzie je kupować i co robić, by dłużej zachowały świeżość. 
 
Spotkanie odbędzie się w ramach cyklu „WarsztatujeMY”, promującego idee zero waste i upcyklingu. W każdą trzecią sobotę miesiąca w Wola Parku odbywają się warsztaty kulinarne, podczas których pokazywane są efektowne przepisy, wykorzystujące najczęściej wyrzucane produkty spożywcze. Zajęcia prowadzi Sylwia Majcher, autorka książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku”. 
 
Motywem przewodnim marcowej odsłony wydarzenia będą nowalijki. Te zdrowe, młode warzywa dojrzewają bez pośpiechu, w swoim naturalnym tempie i są źródłem niezbędnych dla organizmu witamin – szczególnie ważnych po sezonie zimowym. Uczestnicy warsztatu pod czujnym okiem trenerki przygotują roladki z chrupiącymi warzywami, chłodną zupę z marynowanymi rzodkiewkami i sałatą oraz miętowe carpaccio z kalarepą. 
 
 
Zajęcia odbędą się w trzech turach o godzinie 11:00, 13:30 i 16:00. Równocześnie, w godzinach od 12:00 do 19:00 dzieci będą mogły wziąć udział w warsztatach plastycznych, podczas których będą wykonywać zwierzątka z papieru, wykorzystując rolki po papierze toaletowym. 
 
Wszystkie zajęcia są bezpłatne, na zajęcia kulinarne wymagana jest wcześniejsza rejestracja za pośrednictwem formularza dostępnego na stronie internetowej:
http://wolameeting.agencjasil.pl/. Warsztaty odbędą się na poziomie 1 Wola Parku, w okolicach sklepu TK Maxx.
 
 
Wola Park to przyjazne miejsce zakupów, spotkań i rozrywki dla całej rodziny. Jest drugim pod względem wielkości centrum handlowym w Warszawie.
• Ponad 200 sklepów i punktów usługowych
• 77 000 m kw.
• 12,5 mln odwiedzających rocznie
 
 
 
WARSZTATUJEMY TO cykl inspirujących warsztatów dla dzieci i dorosłych, promujący idee ZERO WASTE i recyklingu. Jest kontynuacją ubiegłorocznego cyklu „Dekoruj do Woli” i „Warsztatujemy kreatywnie”. 
 
Podczas spotkań pokazujemy jak gotować, żeby nie marnować jedzenia, zastanawiamy się jak ponownie wykorzystać pozornie nieprzydatne już przedmioty i odpowiadamy na pytanie czy filozofia zero waste to moda czy konieczność. Efektowne przepisy, wykorzystujące najczęściej wyrzucane produkty oraz modne dekoracje z recyklingu tworzymy w każdą drugą i trzecią sobotę miesiąca. Wszystkie zajęcia są darmowe.
 
Rejestracja: 
Na warsztaty wymagana jest rejestracja za pośrednictwem formularza.
ZAPISZ SIĘ NA WARSZTATY!
 
UWAGA!
Rezerwacji elektronicznej na warsztaty można dokonać z dziewięciodniowym wyprzedzeniem. Formularz będzie dostępny przez 7 dni (od piątku, w tygodniu poprzedzającym wydarzenie, do następnego czwartku). 
W kolejnych dniach rejestracja odbywa się poprzez papierowy formularz dostępny w Punkcie Informacyjnym.
 
W każdym spotkaniu może wziąć udział maksymalnie 12 osób. 
Dzieci muszą być w asyście osoby dorosłej.
 
Miejsce:
Zajęcia odbywają się na poziomie 1 w okolicach sklepu TK Maxx.
 
 
Harmonogram warsztatów
 
16 marca - Moc Nowalijek, Sylwia Majcher
11:00-12:30 tura 1
13:30-15:00 tura 2
16:00-17:30 tura 3
 
13 kwietnia - Kompozycja Wielkanocna z żywych kwiatów 
w gąbce, Maria Półtorak
11:00-12:30 tura 1
13:30-15:00 tura 2
16:00-17:30 tura 3
 
11 maja - Kompozycja z żywych kwiatów układana w naczyniu 
z kory, Maria Półtorak
11:00-12:30 tura 1
13:30-15:00 tura 2
16:00-17:30 tura 3
 
18 maja - Słodkie resztki czyli desery zero waste, Sylwia Majcher
11:00-12:30 tura 1
13:30-15:00 tura 2
16:00-17:30 tura 3
 
8 czerwca - Letnie bukiety układane w ręce, Marcin Gładki 
11:00-12:30 tura 1
13:30-15:00 tura 2
16:00-17:30 tura 3
 
15 czerwca - Idealnie nieidealny - warzywa i owoce ukręcone 
w smoothie, Sylwia Majcher 
11:00-12:30 tura 1
13:30-15:00 tura 2
16:00-17:30 tura 3
 
Sylwia Majcher
Dziennikarka, trenerka, autorka bloga kuchniawformie.pl
• autorka książki „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia ZERO WASTE po polsku”
• ekspertka i trenerka kuchni zero waste – wywiady,
przepisy m.in. Dzień Dobry TVN, Radio Zet,Women’s Health, Shape
• zwyciężczyni ogólnopolskich Kulinarnych Zawodów Dziennikarskich
• uczestniczka kursów kulinarnych, m.in. w Meksyku, Gwatemali i Włoszech
 
 
Maria Półtorak
Florystka, bukieciarka, właścicielka firmy florystyczno-dekoratorskiej Czary Mary
• twórczyni przepięknych dekoracji harmonijnie wkomponowanych w charakter uroczystości
• autorka odważnych bukietów na każdą okazję
• organizatorka imprez okolicznościowych
• z zamiłowania autorka warsztatów florystycznych
oraz plastycznych

Więcej na stronie:https://www.wolapark.pl/pl-pl/warsztatujemy
 
Patronami medialnymi cyklu są portale www.ulicaekologiczna.pl, www.newsgastro.pl, www.papaja.pl, a Partnerem wydarzenia sklep Home&You
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS