< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Ziemniaczane Wariacje Inspiracje !

Szkoły gastronomiczne2018-12-10

Uczniowie toruńskiego gastronomika przygotowywali dania z ziemniaka 

 

W dniu 06.12.2018 r. odbył się konkurs kulinarny dla uczniów naszej szkoły organizowany przez panie: Donatę Ścieżyńską, Koczorowską oraz Longinę  Borkowicz.



Tematem przewodnim konkursu był  ziemniak. Uczniowie podczas konkursu wykazali się dużą kreatywnością w tworzeniu potraw z tego warzywa i bardzo trudno było wybrać najlepszą trójkę.


 

Tego zadania podjęło się jury w składzie:

-  Jarosław Hinz – kucharz z Hotelu Filmar
-  Dariusz Zając – szef kuchni Restauracji Locanda, uczestnik programu Top Chef
-  Krzysztof Czerniawski – szef kuchni Restauracji Sowa

Zwycięskie drużyny to:
I miejsce -    Sara Furmańska  oraz   Marta Marcinkowska z klasy III B za tartę  z batatów

II miejsce - Dominika Leszczyńska oraz Zuzanna Mondraszewska z klasy II AZ/CZ, za placki z kaszy i ziemniaków na kremie z ziemniaka i pora 

III miejsce - Marta Słupczewska z klasy III B  oraz Błażej Witkowski z klasy III A , za schabowy na piure chrzanowym

Szef kuchni Restauracji Sowa przyznał również wyróżnienie dla Kingi Rybickiej  oraz  Moniki Steinert  z klasy II AZ/CZ  za pączki ziemniaczane.


Sponsorami nagród w konkursie byli:

Qurczę Pieczone, Bartkowscy, Byk Burger, Tamada, Hotel Gotyk

Zwycięzcom gratulujemy !                       

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.