< WRÓĆ DO Niebawem

Have a taste of Poland ! Bocuse dOr

Niebawem2018-12-12

Zapraszamy do współpracy !

W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie. W tym czasie rodzinne miasto śp. Paula Bocuse przeżyje niemałe oblężenie ludzi kultury, sztuki kulinarnej i cukierniczej, fanów międzynarodowych smaków oraz wszystkich spragnionych gastronomicznych emocji na najwyższym poziomie. To wyjątkowe wydarzenie zrelacjonują największe media na świecie. 
 
A mówimy o tym, ponieważ przynależność do wielkiej i wspaniałej Rodziny Bocuse d’Or jest ogromnym wyróżnieniem jak również przywilejem. 
 
Po raz pierwszy bowiem, Akademia Bocuse d’Or Poland będzie miała wyjątkową okazję zaprezentować się w pełnej okazałości w najbardziej prestiżowym miejscu – STREFIE VIP CHEF’S VILLAGE - podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Patisserie w Lyonie.
 
W ciągu 5 dni polscy szefowie kuchni pod batutą Adama Chrząstowskiego, Łukasza Konika, Tomasza Milewskiego i Michała Soliwody będą promować Polskę. Dumni z naszego dziedzictwa kulinarnego i kultury oraz świadomi wysokiej jakości naszych regionalnych produktów będą rozsławiać tradycje 
i smaki Polski na arenie międzynarodowej. 
 
Tym większe budzi to emocje, gdyż pokażą się oraz polskie dobra narodowe wśród znakomitych, światowej sławy szefów kuchni jak: Jerome Bocuse, Alex Atala, Thomas Keller, Francois Adamski, Regis Marcon, Mauro Colagreco, Elena Arzak oraz wśród wielu innych autorytetów kulinarnych.
 
To szczególne wydarzenie, które odbywa się raz na dwa lata i skupia w ciągu 5 dniu najznakomitsze nazwiska światowej gastronomii. Ponad 400 szefów kuchni i cukierni obserwuje zmagania najlepszych cukierników i kucharzy z 
24 krajów. W jury obu konkursów zasiadają wielkie autorytety światowej gastronomii, które trudno spotkać w jednym miejscu, a tu jest to możliwe. Publiczność jest liczona w tysiącach, ponad 900 dziennikarzy z całego świata relacjonuje na żywo zmagania najlepszych w tej jedynej w swoim rodzaju kulinarnej imprezy. 
 
To niebywała możliwość i ogromna szansa dla Polski kulinarnej by zaistnieć 
w pełnej krasie na międzynarodowej scenie gastronomicznej wzbudzając zainteresowanie profesjonalistów.
Dlatego będziemy w Lyonie by pokazać siłę polskiej gastronomii i naszych rodzimych produktów!
 
 
Zapraszamy do współpracy PARTNERÓW, którzy chcieliby zaprezentować swoje produkty w polskiej strefie – Have a taste of Poland!
 
 
 
Aut. Smarten PR
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS