< WRÓĆ DO Niebawem

XIV Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana” -23.02

Niebawem2019-01-02

Zapraszamy na włoskie smaki do Augustowa !
Lista uczestników

               
W dniu 23 lutego 2019 roku w Hotelu Warszawa***  SPA & RESORT w Augustowie odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoch w Warszawie, Burmistrza Miasta Augustów, Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Harmony Polish Hotels oraz z udziałem Partnera konkursu Bellavita Warsaw XXI 2019.
Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej.
 
 
Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy oceniać będą dwa dania konkursowe : pierwsze danie makaron- z obowiązkowym użyciem świeżego makaronu marki Perino ( i dowolnych składników ) drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef sezonowanego na sucho marki Sokołów ( i dowolnych składników ).Obowiązkowo ekipy użyją także  przynajmniej do jednego dania konkursowego wybrany produkt marki Debic.
Jury profesjonalne degustacyjne : Krzysztof Szulborski ( przewodniczący jury ), Andrea Camastra, Angelo Serra, Teofilos Vafidis, Robert Sowa, Dariusz Zahorański, Marcin Budynek oraz jury profesjonalne techniczne : Jacek Kempa, Piotr Sabala, Dariusz Ratuszniak, Jan Filipczyk. Supervisorem konkursu dla profesjonalistów został Krzysztof Gradzewicz.
 
 
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 19 ekip , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.
1. Restauracja Zielona Górka- Pabianice
Dawid Pluta
Jędrzej Lewandowski 
2. Lemon Resort SPA – Gródek nad Dunajcem
Iwona Tomasiak 
Teresa Salamon
3. Restauracja Bistro Rój – Warszawa
Przemysław Łyszkowski
Przemysław Błaszczyk
4. Restauracja U Bielawnego  – Krotoszyn
Tomasz Ptak 
Bartłomiej Gniazdowski 
5. Restauracja Dolce Vita- Bydgoszcz
Sebastian Szynkiewicz
Patrycja Reichm 
 
6. Restauracja Oleska 102 – Opole
Szymon Szendlak
Tomasz Karoń 
7. Restauracja Enoteka Pergamin – Kraków
Mateusz Guzik 
Rafał Tobiasz
8. Hotel Restauracja Piano- Lublin
Piotr Huszcz 
Paweł Gałecki 
9. Restauracja Scandale Royal - Kraków
Tobiasz Dziura
Łukasz Niziński
10. Restauracja Chochołowy Dwór – Jerzmanowice k. Krakowa
Tomasz Kowal 
Kamil Miszczyk 
11. Restauracja Ed Red – Warszawa
Bartosz Biały
Łukasz Kostrzewski 
12. Restauracja Bistro Dobra Zmiana - Białystok
Angelo Colombo
Mateusz Nienałtowski
13. Ekipa rezerwowa : Restauracja Lavenda- Poznań
Roman Serdiuk
Grzegorz Elsner
 
W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn.
1. Izabela Trojanowska i Liugi Pagano
2. Wanda Kwietniewska i Anna Surga
3. Zygmunt Chajzer i Andrzej Skotak
4. Paweł Stasiak i Daria Stasiak
5. Tomasz Kozłowicz i Renata Stankiewicz
6. Sebastian Wątroba i Ewa Wątroba
Gwiazdy przygotują jedno danie- makaron świeży marki Perino z użyciem 1-minutowego steku wołowego marki Sokołów wybranego produktu marki Debic oraz dowolnych składników.
 
Gwiazdy będą oceniane przez następujących jurorów degustacyjnych VIP: Andrzej Burkiewicz- Prezes Zarządu Hotelu Warszawa SPA&RESORT, Mirosław Karolczuk- Burmistrz miasta Augustów, Marcin Mączyński – Sekretarz Generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Tomasz Sokołowski – Prezes Zarządu marki Perino, Wojciech Chojnicki- Prezes Zarządu marki Winterhalter, Marcin Olszewski – Prezes Zarządu marki Alva, Małgorzata Piotrowska- Dyrektor marketingu marki Gastro Magic Service oraz  Krzysztof Remiszewski- Dyrektor Food Service marki Sokołów.
W jury technicznym konkursu dla Gwiazd zasiądą: Patryk Kotarba, Janusz Garncarczyk, Wiesław Bober. Supervisorem konkursu został Andrzej Ławniczak.
Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, a uroczystą Galę Zygmunt Chajzer.
 
Ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu, dziękujemy za chęć uczestnictwa i zapraszamy do rywalizacji konkursowej za rok.
Serdecznie zapraszamy 23 lutego 2019 roku do Hotelu Warszawa *** SPA & RESORT w Augustowie.
 
Giancarlo Russo
Andrzej Burkiewicz
 
Serdecznie zapraszamy  wszystkich pasjonatów kuchni włoskiej oraz firmy zainteresowane współpracą  podczas tego wyjątkowego wydarzenia.
Z wielka przyjemnością przedstawiamy współorganizatora konkursu Hotel Warszawa*** SPA & RESORT
 
 
 
Przyjedź jako gość, wyjedź jako przyjaciel.
 
Serdecznie zapraszamy do urokliwie położonego nad Jeziorem Necko Hotelu *** SPA & RESORT w Augustowie. Otoczony lasem sosnowym, położony w uzdrowiskowej części miasta, oferuje idealne warunki do wypoczynku. Różnorodność usług, kameralna atmosfera, bliskość natury są gwarancją udanego pobytu. W restauracji Pinarbo, w dużej mierze przeszklonej, można z bliska podziwiać otaczającą zieleń i jezioro. Obok restauracji znajduje się Atrium Trattoria &Bar z daniami kuchni włoskiej. Nowoczesny, a jednocześnie bardzo klimatyczny i wyjątkowy poprzez oryginalne detale wystroju wnętrza jest idealnym miejscem na spotkania w gronie najbliższych. W hotelowym SPA niezależnie od pogody i pory roku można korzystać z zabiegów pielęgnacyjnych, masaży świata, sauny, jacuzzi oraz groty solnej. Hotel zapewnia komfortowe warunki do organizacji spotkań biznesowych i szkoleń. Sale konferencyjne są odpowiednio przystosowane do obsługi tego rodzaju wydarzeń, gwarantując w równej mierze komfort prelegentom, jak i uczestnikom. W sezonie letnim czeka na Gości plaża, wypożyczalnia sprzętu motorowodnego i taras widokowy z letnim barem. Hotel stanowi również idealną bazę wypadową na spływy kajakowe rzeką Rospuda i Czarna Hańcza, piesze i rowerowe wyprawy do Puszczy Augustowskiej, rejsy po jeziorach i Kanale Augustowskim.
 
 
PROGRAM
22.02.2019 Piątek
 
Od 14.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników konkursu dla profesjonalistów  i gwiazd, jury , sponsorów i gości w Hotelu Warszawa
18.00-21.00 Kolacja – Restauracja Pinarbo 
20.00 Odprawa konkursowa z jury dla uczestników konkursu dla profesjonalistów i gwiazd – Sala konferencyjna Necko
21.00- 02.00 Restauracja Pinarbo ( muzyka mechaniczna – DJ )- spotkanie integracyjne
Od 15.00 Montaż sceny i stanowisk do gotowania- sala konferencyjna Wigry
Od 18.00 Montaż stanowisk ekspozycyjnych sponsorów- sala konferencyjna Wigry , foyer sali Wigry, foyer sali Necko, holl recepcyjny
 
23.02.2019 Sobota
 
7.00-10.00 Śniadania hotelowe - Restauracja Pinarbo
9.30 Oficjalne otwarcie konkursu – sala konferencyjna Wigry
10.00- 16.00 Konkurs kulinarny dla profesjonalistów – wstęp wolny dla widzów z zewnątrz – sala konferencyjna Wigry
12.00- 16.00 Konkurs kulinarny dla Gwiazd – wstęp wolny dla widzów z zewnątrz – sala konferencyjna Wigry
13.00 – 15.00 Lunch – Restauracja Pinarbo
16.30-19.00 Demontaż stanowisk konkursowych i stanowisk sponsorskich – przygotowanie sali do uroczystej gali- sala konferencyjna Wigry
17.00 Przygotowanie sceny i próba zespołu muzycznego LP Luigi Pagano – Restauracja Pinarbo
19.00 Dinner- kolacja serwowana - Restauracja Pinarbo 
20.30 -21.30   Uroczysta Gala - sala konferencyjna Wigry 
21.30-01.00   Dinner – bufety oraz koncert zespołu LP Luigi Pagano - Restauracja Pinarbo
 
24.02.2019 Niedziela
 
7.00-11.00 Śniadania hotelowe- Restauracja Pinarbo
Do 13.00 Wykwaterowanie z hoteli
 
 
 
 
W celu poznania szczegółów oferty zapraszamy na www.hotelwarszawa.pl
 
 
Serdecznie zapraszamy
Giancarlo Russo
Andrzej Burkiewicz
Organizatorzy
 

Tutaj znajdziesz Regulamin

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

Tutaj znajdziesz : Arkusz zgłoszeniowy

Tutaj znajdziesz: Oświadczenie

Tutaj znajdziesz :Danie Głowne

Tutaj znajdziesz :Makaron

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS