< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Kulinarny Sylwester w pirackim stylu !

Wydarzyło się2018-11-16

Stowarzyszenie Kucharzy Polskich po raz zorganizowało wspólnego Sylwestra !

Kulinarny Bal Sylwestrowy dla Szefów Kuchni w tym roku odbył się 29 października. Skąd pomył na organizacje sylwestra w październiku ?
To pomysł organizatorów, czyli Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, którzy znając realia pracy w branży gastronomicznej doskonale zdają sobie sprawę, że w grudniu nikt nie ma czasu wspólnie świętować. Wybrano więc datę dogodną dla wszystkich.
 



Zabawa sylwestrowa odbywała się w Hotelu Almond Business & SPA w Gdańsku, a udział w niej wzięło ponad dwustu gości z całej Polski, w tym szefowie kuchni,cukiernicy, przedstawiciele firm partnerskich, dziennikarze oraz osoby towarzyszące, którzy przybyli w strojach pirackich, bowiem tematem przewodnim był film " Piraci z Karaibów" w reż. Jerry’ego Bruckheimera, gdzie w głównej roli wystąpił Johnny Deppe.
Wieczór poprowadził znany w branży konferansjer- Robert Bochenki z firmy Kulinarneshow.
Bal rozpoczął się od oficjalnego przywitania gości oraz wręczenia pamiątkowych statuetek partnerom i sponsorom spotkania. 
 
- Praca w gastronomii to bardzo odpowiedzialne i męczące zadanie. To już drugi nasz bal, w którym udział biorą najlepsi szefowie kuchni i cukierni z całej Polski. Mówi się, że jak się bawi szef kuchni, to bawi się całe miasto, mamy nadzieję, że tak będzie dzisiaj. Naszym zadaniem, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, jest integrowanie środowiska gastronomicznego. Goście poznają również nowe smaki i dzielą się doświadczeniem w miłej atmosferze - mówił organizator wydarzenia, Krzysztof Szulborski.
 
 
Sylwestrowe menu przygotował szef kuchni restauracji Magiel, Przemysław Langowski. Goście mieli okazję podziwiać tzw. live cooking, w trakcie którego przygotowano pepitki z owocami morza. Wśród kulinarnych atrakcji znalazły się również wolno pieczony tomahawk stek, grillowany i wędzony łosoś, golonka pieczona w piwie oraz aromatyzowane krewetki. Natomiast za bar odpowiadał Stary Browar Kościerzyna i marka Soplica.
O godzinie dwudziestej drugiej w niebo wystrzeliły kolorowe fajerwerki, a o dwunastej wjechał tor przygotowany przez Cukiernię Sowa z Bydgoszczy. 
 
 
W trakcie wieczoru odbył się występ tancerki o pseudonimie Nailah, która zaprezentowała gościom kuszący taniec brzucha. Atrakcją był również karykaturzysta, który wykonywał portrety w hotelowym foyer. W tym samym miejscu znajdowała się fotobudka, gdzie można było zrobić pamiątkowe zdjęcie. 
 
 
Oprawę muzyczną zapewnił zespół Rarytas i Dj Solero, a uczestnicy zabawy sylwestrowej chętnie poddawali się tanecznym rytmom, bawiąc się na parkiecie do późnych godzin nocnych.
 
 
 Stowarzyszenie Kucharzy Polskich już dziś zapowiada, że zorganizuje bal sylwestrowy również w przyszłym roku.
Galeria: http://www.papaja.pl/?m=g&id=137&t=2

K
oniecznie obejrzyj film :
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.