< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego - konkurs dla szkół 04.12

Szkoły gastronomiczne2018-11-23

Na zgłoszenia czekamy do 18.11

Tylko do 18 listopada do godz. 18 można nadsyłać zgłoszenia do 1. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego w walce o Puchar Polskiego Mięsa – Drobiowego.
 
Konkurs pod wodzą szefa Marcina Budynka odbędzie się 4 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie. Wydarzenie to zostało objęte patronatem honorowym przez Fundacje Klub Szefów Kuchni.
 
O Puchar Polskiego Mięsa będzie walczyło 10 zespołów z najlepszych szkół gastronomicznych w Polsce. Każdy uczestnik musi wykonać danie z użyciem elementu tuszy i podrobów kurczaka zagrodowego lub z wolnego chowu, produktów regionalnych i sezonowych.
 
Celem konkursu jest zaprezentowanie jakości oraz walorów smakowych polskiego mięsa drobiowego wraz z wykorzystaniem podrobów a dodatkowo także produktów regionalnych i sezonowych we współczesnej aranżacji dań.
Organizatorem konkursu jest Związek Polskiego Mięsa.
W sprawach merytorycznych: Marcin Budynek marcinbudynek@yahoo lub info@polskie-mieso.pl.
 
W sprawach zgłoszeń:  Judyta Szymkowiak, tel.: 661 076 798, konkursdrob@gmail.com.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.