< WRÓĆ DO Niebawem

Kulinarny Rajd Mistrzów we Wrocławiu -26.10

Niebawem2018-09-25

Zachęcamy do wysłania swoich zgłoszeń !

Konkurs zagości po raz szósty w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
 
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Impreza odbędzie się w dniu 26 października 2018 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
 
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.
 
 
ZGŁOSZENIA DO DNIA:  15 PAŹDZIERNIK 2018, DO GODZ: 24.00.
 
 
 
NAGRODY
 
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 26 października o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 15.00.
 
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
 
TEMAT
 
Tematem bieżącej edycji konkursu jest: 
 
KONKURENCJA SPRAWNOŚCIOWA:
 
Wykonanie 10 zrazów zawijanych (wygrywa ta drużyna która wykona prawidłowo w najkrótszym czasie 10 porcji). Do wykonania potrzebna będzie 1.500 g skrzydło wołowe z linii Uczta Qulinarna, boczek wędzony b/ż plastrowany Sokołów w ilości 20 plasterków na ekipę, musztarda Winiary, majeranek otarty, cebula obrana 4 sztuki (każda drużyna przywozi ze sobą sprzęt do wykonania zrazów – noże, tłuczek i inny niezbędny sprzęt oraz szpagat do zawinięcia zrazów) .
 
KONKURENCJA GŁÓWNA:
 
Dowolny produkt do użycia w przystawce ciepłej jak i dowolny drugi (nie ten sam co w przystawce) do dania głównego wybrany spośród dwóch elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna (1.500 g) i Cuvette z linii Uczta Qulinarna (1.500 g) PLUS dowolny produkt z linii CHEF do każdego z dań (przystawka i danie główne).
 
Produkty z linii Uczta Qulinarna oraz z linii CHEF - zapewnia Organizator.
 
UROCZYSTA GALA
 
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
 
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
 
 
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
 
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
 
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
 
Regulamin i formularz na stronie :http://www.haston.pl/konkurs-kulinarny
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.