< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Ostatnia nominacja do finału Kulinarnego Puchar Polski przyznana

Wydarzyło się2018-08-13

Otrzymali ją Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro wygrywając XIII Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

Ostatni konkurs nominowany do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski odbył się w sobotę, 11 sierpnia, w Ustroniu. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny to wydarzenie z długoletnią tradycją.

Tematem przewodnim tegorocznej edycji było przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem takich składników jak: comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, brukiew, jeżyny, olej z esencją masła „Kruszwica”, fondy firmy Nestel. Nie zabrakło też słodkiego elementu rywalizacji. Uczestnicy Mistrzostw mieli za zadanie zaserwować również deser, w którym należało obowiązkowo wykorzystać ser owczy do wyboru; bryndza, bundz, oscypek, likier karmelowy z solą morską „Chopin” oraz żurawinę „Develey”.
 
W konkursie wystartowało 5 drużyn, a ich zmagania kulinarne oceniało Jury w składzie: Krzysztof Gawlik (Przewodniczący), Piotr Szczygielski (Vice Przewodniczący) oraz Jacek Zięba, Thierry Ayel, Marcin Gruszka, a nad technicznym przebiegiem konkursu czuwali Karol Kuc i Sławomir Saguła.
Największą ilość punktów, a tym samym nagrody i nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski zdobyli: Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro  reprezentujący restaurację w Hotelu Rado w Mielcu.
 
Na kolejnych miejscach uplasowali się: Tomasz Mielniczuk i Piotr Kostyla - II miejsce, Dawid Konior i Bartosz Puchałka - III miejsce.
 
Więcej informacji o konkursie na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.
Kontakt dla mediów: Katarzyna Świderska
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.