Z radością zapraszamy na spotkanie dla gastro branży z Dmytro Borysovem,
która odbędzie się 14 sierpnia, we wtorek, o godz. 17
w restauracji Kanapa, ul. Narbutta 10 (róg Sandomierskiej), Warszawa,
tel. +22 400 88 33.
Chcemy przedstawić Wam tę arcyciekawą osobę, nową na polskiej scenie kulinarnej, porozmawiać o podobieństwach i różnicach w rynku restauracyjnym Warszawy i Kijowa, wymienić się doświadczeniami i opiniami, a także po prostu spędzić wspólnie kilka chwil, dając Wam odetchnąć w przyjemnym ogródku Kanapy, zapraszamy gorąco!
Dmytro Borysov, restaurator wielkiej klasy i propagator tradycyjnej kuchni ukraińskiej w nowej odsłonie jest właścicielem restauracji Kanapa i sieci restauracji w Kijowie (info: http://borysov.com.ua/en/family). Jego marzeniem i celem jest rozwój ukraińskiej kultury gastronomicznej. Prowadzi restauracje tak odmienne jak przestrzeń artystyczna i gastronomiczna Ostatnia Barykada, odeski Lubczyk, rybna Rybalove i Crab's Burger - bar z owocami morza czy Ronin - restauracja japońsko-peruwiańska (nikkei). Jest właścicielem restauracji Bessarabia z nowoczesną kuchnią południowo-ukraińską czy restauracji z kuchnią kijowską Chicken Kyiv oraz kreatywnej przestrzeni dla dzieci Baby Rock. Borysow promuje lokalne produkty ukraińskie - serwuje węgorze Jezior Szackich i skorupiaki z Morza Czarnego, ukraińskie sery i ostrygi, wołowinę i jagnięcinę, fantastyczne wina i nalewki. Prowadzi bar Bilyi Nalyv (to odmiana jabłek), gdzie jedzenie kosztuje 1 euro, a do picia podawany jest cydr. Mokotowska Kanapa jest pierwszą restauracją, którą Borysov otworzył poza Ukrainą.
Mam przyjemność prowadzić to spotkanie, prośba o potwierdzenie przybycia.
Poczęstujemy Państwa przekąskami i winem musującym (nie tylko radością ze spotkania!).
Pozdrawiam serdecznie,
do zobaczenia!
Monika Kucia