< WRÓĆ DO Wyposażenie kuchni

#lorientip - Praca nad najwyższą jakością dań rozpoczyna się ... cześć 1

Wyposażenie kuchni2018-04-15

Świat gastronomii w naszym kraju przeżywa rewolucję jakości serwowanych dań i świadomości podejścia do żywienia. Lokale gastronomiczne zrzuciły z siebie etykietę miejsc, w których klienci przychodzą się tylko najeść, a przybrały wizytówkę miejsc gdzie goście nie tylko gaszą głód, ale także dają się porwać feerii smaków. Kucharze stali się artystami, ich dania osobliwymi dziełami sztuki, a kuchnie, które to coraz bardziej otwierają się na widok gości, stały się teatralnymi scenami. Wyjście do restauracji to wyjście na spektakl gdzie pierwsze skrzypce gra smak i zapach a akompaniują mu słuch i wrażenia wizualne. Każdy, nawet najlepiej wyreżyserowany spektakl okaże się jednak klapą kiedy główny aktor – kucharz – będzie zmęczony i sfrustrowany.
Tutaj wkraczamy w obszar, który jest często traktowany po macoszemu przy otwieraniu restauracji, a w dużym stopniu wpływa na jakość oferowanych dań, a co za tym idzie sukces przedsięwzięcia. Tym obszarem jest ERGONOMIA stanowisk pracy.
Źle zaprojektowana technologia wpływa destrukcyjnie na komfort pracy, pozbawia kucharzy energii i znacząco wydłuża czas przygotowania posiłków.
Praca nad najwyższą jakością dań rozpoczyna się już na etapie projektu technologii. Najlepszym momentem na stworzeniu projektu technologii jest opracowywanie wstępnej koncepcji inwestycji. Przystąpienie do prac na tak wczesnym etapie umożliwia tworzenie wygodnych i wydajnych stanowisk pracy.
cdn.
✍️ Mateusz Kaja. Projektant technologii Lorien Group

Więcej na stronie: https://www.facebook.com/LorienGroup/

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wyposażenie kuchni
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.