< WRÓĆ DO Wyposażenie kuchni

#lorientrend - desing w gastronomii

Wyposażenie kuchni2018-03-14
 
Zaprojektowane z odpowiednim klimatem sale restauracyjne to już standard polskiej gastronomii. A co z kuchnią, która przecież sercem każdej restauracji?
No cóż, do tej pory żaden z klientów raczej jej nie widywał, a więc nie było też potrzeby, aby szczególnie zadbać o design tego miejsca.
 
W restauracyjnej kuchni stawiało się przede wszystkim na jej funkcjonalność.
Czy teraz jest inaczej? Coraz częściej tak.
 
Rzeczywiście – w większości polskich restauracji konsument ma kontakt tylko i wyłącznie z kelnerem i daniem. Ale to się zmienia.
Rośnie zainteresowanie gotowaniem, a klienci chcą wiedzieć co jedzą i jak to jest przygotowane.
 
Z kolei szefowie kuchni budują swoje nazwiska i właśnie nimi przyciągają głodnych wysublimowanych doznań konsumentów. Dlatego najlepsze polskie restauracje stają się coraz bardziej transparentne.
 
Chcą robić kulinarny show, a tym samym stawiają na otwarte kuchnie – umiejscowione np. na środku restauracji, przy których można usiąść i jedząc obserwować proces powstawania dań.
  1. Nowy trend to także kuchnie ze specjalnymi stołami szefów kuchni (Chefs Table), czyli specjalne miejsce bezpośrednio przy kuchni, przy którym klientów obsługuje sam Szef Kuchni.
     
  2. Nowe trendy w gastronomii dają możliwość rozszerzenia prac architekta na do tej pory zamknięty dla niego obszar kuchni. W ramach nowoczesnych rozwiązań gastronomicznych architekci mogą mieć wpływ na design urządzeń i mebli kuchennych, a producenci kuchennego wyposażenia oferują już sprzęt, który znakomicie wpisuje się w najnowsze trendy projektowe.
     
  3. Całe kuchenne wyposażenie może być dostosowane do zindywidualizowanych potrzeb i do wielu różnych koncepcji aranżacji wnętrza.
Zapraszamy na nasz profil : https://www.facebook.com/LorienGroup/
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wyposażenie kuchni
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.