< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

Restauracja Karczoch zaprasza na nowe smaki !

Hotele i restauracje2018-02-23

Nowe menu autorstwa Krzysztofa Nawrockiego


Dnia 17 lutego 2018 roku w restauracji Karczoch położonej w malowniczym Konstancinie tuż pod Warszawą odbyła się uroczysta kolacja otwarcia będąca jednocześnie premierą menu degustacyjnego autorstwa Szefa Kuchni – Krzysztofa Nawrockiego.

Krzysztof Nawrocki to młody i utalentowany szef kuchni, miłośnik nowoczesnych kompozycji smakowych, który ceni wysoką jakość produktów.
W swojej pracy skupia się też na technikach kulinarnych, bowiem wydobywają one najgłębszy smak i aromat potraw. Do swoich sukcesów, śmiało może zaliczyć udział w Kulinarnym Pucharze Polski (2012 r), w którym zajął drugie miejsce. Wiedzę z zakresu gastronomii oraz umiejętności zdobywał w wielu europejskich krajach, nie tylko stawiając przed sobą coraz większe wymagania, ale też podnosząc kwalifikacje zawodowe. Ostatnie 4 lata spędził w Szwajcarii, zgłębiając głównie tajniki kuchni francuskiej i śródziemnomorskiej. To tam nauczył się, jak ważne są doskonała jakość produktów, profesjonalizm i wyrafinowany i kompletny smak.
 


Podczas kolacji w restauracji Karczoch ułożył 9-daniowe menu, które – oprócz podniebienia – oddziaływało również na inne zmysły. Kolacja stanowiła niezwykłą podróż odkrywającą smaki „Nouvelle Cuisine”. Tego dnia serwowane były m.in. owoce morza, w tym ostrygi podane na kamieniach i suchym lodzie z włóknami z pomelo i pianą imbirową czy małże św. Jakuba oraz mięsa, wśród których niepodzielnie królowała foie gras – popisowe danie Krzysztofa Nawrockiego.
 

 
Menu Kolacji Degustacyjnej:
I
Ostryga/pomelo/imbir 
 
II
Foie gras/ananas/śliwka
 
III
Przegrzebek/homar/dynia/chorizo
 
IV
Bouillabaisse/dorada/okoń/żabnica 
 
V
Granita/liczi/cointreau
 
VI
Ravioli/dynia/żółtko/szpinak
 
VII
Schab cielęcy/foie gras/whisky/marchew/romanesco
 
VIII
Brillat/Savarin/Langres/St.nectaire
 
IX
Mango/marakuja/truskawka/wiśnia 
 
Praliny/karmel/cytryna 

 
Kolację poprowadził jak zwykle elokwentny i tryskający humorem Michał Bałazy.
Wszyscy zaproszeni goście, w ramach podziękowań za przybycie od szefa kuchni, otrzymali drobny upominek w postaci pralinek karmelowo- cytrynowych.
Wśród zaproszonych gości ze świata gastronomii obecny był m.in.Marcin Soból- nowy prezes stowarzyszenia EuroToques Polska, natomiast ze świata show biznesu aktorka pani Izabela Zwierzyńska.
 
 
Wszystkich serdecznie zapraszamy do Restauracji "Karczoch", gdzie serwowane są dania klasycznej kuchni francuskiej, jak i potrawy z wykorzystaniem nowoczesnych technik kuchni molekularnej. Można skosztować świeżo wypiekanego pieczywa oraz makaronów, przygotowanych osobiście przez  kuchnię.
W ofercie sezonowej pojawiło się również tapas menu, które przeniesie nas w świat słonecznej Hiszpanii. Nie zabrakło również propozycji dla najmłodszych, oczywiście z zachowaniem tych samych zasad, czyli potraw z sezonowych, świeżych i najwyższej jakości produktów.
Restauracja funkcjonuje od połowy listopada !
 
 
 
 
ul.Warszawska 3 
05-510 Konstancin-Jeziorna
tel. +48 509 895 614
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.