< WRÓĆ DO Niebawem

XV Potyczki Kulinarne w Jastrzębiej Górze -25.04 i 26.04

Niebawem2018-02-10
Gwiazdą wydarzenia będzie Pascal Brodnicki. 
 
 
Degustacje, nowinki i trendy kulinarne, gotowanie z Mistrzem – 25 kwietnia rusza dwudniowy Event Kulinarny w Primavera Jastrzębia Góra.
Gwiazdą wydarzenia będzie Pascal Brodnicki. 
 
 
Dwudniowy Event Kulinarny to dwa konkursy gastronomiczne na wysokim poziomie, które odbędą się w dniach 25-26 kwietnia w Primavera Jastrzębia Góra.  Pierwszy dla uznanych i doświadczonych szefów kuchni. Drugi ma za zadanie wyłonić kolejny talent kulinarny Polski Północnej. 
 
Pierwszego dnia odbędą się XV POMORSKIE POTYCZKI KULINARNE, których organizatorem jest  Dariusz Gwiazda - Szef Kuchni Primavera.
 
 
 
Do Jastrzębiej Góry przyjadą profesjonalni kucharze z całej Polski, by przed jury złożonym z cenionych w środowisku gastronomicznym szefów kuchni pokazać swoje kulinarne umiejętności. Tegorocznym tematem konkursu jest dzikie ptactwo. Potyczki Kulinarne przez lata zdobyły status konkursu ogólnopolskiego, którego celem jest popularyzacja kuchni nowoczesnej oraz integracja środowiska gastronomicznego. 
 
 

Drugiego dnia eventu będzie miał miejsce I TURNIEJ KULINARNY PRIMA ZDROWIE organizowany przez obiekt Primavera Jastrzębia Góra. Jest to konkurs skierowany do młodych adeptów sztuki kulinarnej ze szkół gastronomicznych z naszego regionu. Mistrzostwa Kulinarne mają na celu zmianę trendu kulinarnego w stronę zdrowia, oraz wyłonienie talentów, które w przyszłości będą reprezentowały zdrowe oblicze gastronomii promując ideę wellness cooking. Tematem przewodnim będzie żurawina z Kaszub. Do konkursu zgłosiły się szkoły z Władysławowa, Pucka, Wejherowa, Słupska, Kościerzyny oraz Kłanina.

Oba wydarzenia odbędą się w Primavera Jastrzębia Góra. Dla przybyłych gości czekają kulinarne atrakcje, takie jak degustacje, prezentacje sponsorskie, gotowanie z Mistrzem, nowinki i trendy kulinarne oraz gra terenowa z nagrodami (do wygrania wejściówki do PrimaParku). Gwiazdą eventu będzie Pascal Brodnicki. Wstęp na oba dni jest wolny.
 
 
Tematem przewodnim będzie dzikie ptactwo!
Zawodnicy muszą przygotować danie główne z dowolnie wybranego ptactwa dzikiego i wykorzystać produkty z oferty firm sponsorskich : Nestle, Bonduelle, Bidfood Farutex. 
 

 
Konkursowe dania serwowane będą na porcelanie firmy Dajar.
 


Stanowiska konkursowe wyposaża firma Dora-Metal, Kromet.
 
 
Informacje dotyczące regulaminu znajdują się na stronie www.papaja.pl, www.poradnikrestauratora.com.pl
 
Lista uczestników:
Maciej Żmijewski Warchlak Art.Pub Ełk
Tomasz Sowiński Restauracja Pasja Gorzów Wielkopolski 
Kornel Winiarski Tristan Hotel * SPA  Kąty Rybackie 
Artur Lenczewski Pięć Dębów Supraśl 
Jan Cup Hotel Kossak Restauracja Cafe Oranżeria Kraków 
Mateusz Tutkowski Restauracja Śliwka w Kompot Sopot 
Karolina Iindstadt Restauracja Otwarta Gdańsk 
Tomasz Grota Piroman Steak House Sopot 
Arkadiusz Berezowski Hanza Pałac Wellnes SPA Rulewo 
Bartosz Zwolankowski Restauracja Correze Gdańsk 
Karol Radtke Primavera Jastrzębia Góra  
Marcin Stadler River Style SPA Reda 
 
 
Uroczysta gala oraz wręczenie statuetki "Potyczek Kulinarnych"odbędzie się w sali bankietowej hotelu Primavera o godz. 19.00, szczegółowy program imprezy podamy później.
 
UWAGA -  osoby zainteresowane noclegiem od 24-26.04, proszone są o kontakt z recepcją, na hasło " Potyczki Kulinarne" otrzymają 30% rabatu !
 


Program :
08:00 - rozpoczęcie konkursu
08-09.00 - odprawa uczestników z jury, losowanie stanowisk (sala bankietowa)
10.00-16.00 - Prezentacje sponsorskie
Kotany - prezentacja firmy
Bonduelle- pokaz kulinarny
Nestle- pokaz kulinarny
Gzela - wędliny na twoim stole - polecane przez Dariusza Gwiazdę
InterEuropol - pokaz pieczywa
Debic- degustacja deserków, marka posiadająca najwyższą jakość produktów mlecznych
Fanex - sosy do twojej kuchni
Robot Coupe- prezentacja sprzętowa
Cheman- odzież dla szefów kuchni i gastronomii
Dajar - prezentacja porcelany, nowa ekspozycja z Targów w Berlinie (podczas konkursu zawodnicy będą serwować dania na porcelanie Dajar)
Barbara Lujickx - dekoracje cukiernicze, desery, praliny
Żywiec Zdrój - najlepsza woda prosto z źródła
 
12.00-14.00 lunch/obiad - sala bankietowa (dla zaproszonych gości, zawodników, jury, Parterów i Sponsorów)
19.00 - Bankiet wraz z ogłoszeniem wyników konkursu XV- tych Potyczek Kulinarnych /budynek B/ sala bankietowa- na zaproszenia
 
2 DZIEŃ, 26.04.2018 – I Turniej Kulinarny „Prima Zdrowie
8:00-9:00  – rejestracja uczestników, odprawa z Jury, losowanie stanowisk konkursowych
10:00-12:00 – I tura konkursu
12:00-14:00 – II tura konkursu
14:00-16:00 – III tura konkursu
Około godz.17:00 – rozstrzygnięcie I Turnieju Kulinarnego Prima Zdrowie
 
 
Kontakt z organizatorem:
Dariusz Gwiazda
e-mail szef.gwiazda@gmail.com
dariusz.gwiazda@primaveraspa.pl

 

 

 

Tutaj znajdziesz: Formularz

Tutaj znajdziesz: Regulamin

 

KOMENTARZE
2018-04-23Zdyś
A kto będzie w jury?
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.