Menu wieczoru :
Przekąska
Pstrąg pieczony, kaszanka w panco, kompresowany ogórek, jabłko, puder z wędzonej słoniny
Grüner Veltliner Federspiel Terrassen Domäne Wachau
Zupa
Krem z pieczonego selera w sianie, olej rzepakowy, stynka smażona w wędzonej słoninie
Bouchard Cuvee Blanc de Blancs
Danie główne
Ryba
Sandacz na warzywach w bulionie rybnym z szafranem, tapioka prażona, oliwa ziołowa
Quinta da Alorna Abafado 5 anos
Mięso
Pieczony boczek wieprzowy na pszenicy, wędzony ser z Wiżajn, marynowana gorczyca,
puree z kiszonej kapusty, sos porto
La Stoppa Trebbiolo Rosso
Deser
Sękacz, lody z rokitnika
Pere Ventura CAVA Semi Seco Reserva
Osoby, które nie miały możliwości uczestniczenia w wieczorze, a cenią sobie kuchnię regionalną, mogą odwiedzić restauracje Hotelu Loft, w dowolnym czasie, szef kuchni Bogdan Mróz swoje menu oparł na lokalnych produktach, (również wykorzystywanych podczas kolacji), posiada własną hotelową wędzarnie oraz osobiście wypieka sękacza. Z kolei zaproszony na tę kolację szef kuchni Restauracji Prowincja w Supraślu - Michał Arciszewski korzysta z olejów Olejowy Raj oraz kapusty kiszonej z Kruszewa, podaje również lokalne sery z gospodarstwa Gremza w Korycinie oraz kręci/piecze samodzielnie sękacza.