< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

Restauracja Mokotowska 69 ze zdwojoną siłą !

Hotele i restauracje2018-02-05
 
 
Mieszcząca się w samym sercu Śródmieścia, zachwyca nie tylko wyszukanym menu oraz doskonałą selekcją win. Restauracja Mokotowska 69 to przede wszystkim ludzie, którzy starają się przekazać swoim gościom miłość i pasję do dobrego jedzenia 
w atmosferze serdeczności i otwartości. Od teraz, Mokotowska 69 rusza ze zdwojoną siłą, łącząc się z restauracją Merliniego 5. 
 
Warszawska restauracja „Mokotowska 69”, otwarta na początku maja 2016 roku, jest wyjątkowym projektem realizowanym przez Andrzeja Rudnickiego-Sipayłło.
 
Powstała z myślą o tych, którzy lubią cieszyć się wyśmienitą kuchnią. Zlokalizowana w samym sercu tętniącego życiem Śródmieścia, kultywuje wieloletnią tradycję restauracji Merliniego 5, wyrażającą się w niesłabnącej pasji do gotowania oraz selekcji znakomitych win. Oprócz wyśmienitej kuchni i doskonałej lokalizacji, restauracja Mokotowska 69 wyróżnia się niezwykłą gościnnością swojego gospodarza.
 
Restaurację Mokotowska 69 wyróżnia świetna lokalizacja tuż obok Placu Trzech Krzyży, niezwykle starannie dopracowana karta menu oraz wyjątkowa lista win. – podkreśla Andrzej Rudnicki-Sipayłło – właściciel. Postanowiłem ze zdwojoną siłą zaangażować się w jej rozwój, dlatego też przeniosłem Merliniego 5 na Mokotowską 69. Jestem przekonany, że nowy rok przyniesie nam wiele kulinarnych przyjemności. Serdecznie zapraszam na Mokotowską 69, by się o tym przekonać. – komentuje Andrzej Rudnicki-Sipayłło.
 
Restauracja i bar Mokotowska 69 słynie ze znakomitych owoców morza oraz steków z amerykańskiego black angusa z certyfikatem USDA prime beef, ze szkockiego angusa z Aberdeen i najwyższej klasy japońskiej wołowiny Tajima gyu, „kobe style”: klasa 5, marmurkowość 9+. W menu znajdują się również klasyczne polskie dania z nowoczesnym „twistem”, takie jak: mazurskie raki w kremowym sosie z jarzębiakiem, pieczony sum z chrzanowym risotto czy kaczka pieczona z gruszką i z czarną porzeczką. Szefem kuchni jest Kamil Kosnowski.
 
 
Bar na Mokotowskiej 69 to także znakomite wina. W karcie obecne są propozycje z całego świata, łączące setki lat tradycji win włoskich, francuskich, hiszpańskich z fantazją winiarzy z Chile, Argentyny, Australii czy Stanów Zjednoczonych. Karta win ma charakter sezonowy, pozycje dobierane są do aktualnego menu. 
 
Starannie wyselekcjonowane składniki, najwyższa jakość, doskonała lokalizacja tuż obok Placu Trzech Krzyży oraz nienaganny poziom obsługi to tylko część z powodów, dla których warto tu zaglądać i spędzać czas.
 
 
 
Więcej informacji na www.mokotowska69.pl
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.