< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Dariusz Gwiazda nowym Szefem Kuchni w Primavera Jastrzębia Góra

Wydarzyło się2018-01-30

 

Z nowym rokiem doświadczony szef kuchni Dariusz Gwiazda, który przez lata związany był z Bydgoszczą, objął stanowisko szefa kuchni w hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze.

Obiekt Primavera położony jest w bliskiej odległości od brzegu Morza Bałtyckiego, dzięki czemu przebywający w nim goście mogą ciesząć się urokami nadmorskiego krajobrazu i wypoczywać w atrakcyjnie wyposażonym hotelu. Do ich dyspozycji dostępne są komfortowe pokoje, strefa spa &wellness, a także Park Wodny, w którym znajdują się m.in. trzy przestronne baseny, zjeżdżalnia, rwąca rzeka i strefa saun.

W obiekcie szczególną uwagę przywiązuję się do kuchni. W zeszłym roku oddano do użytku nowocześnie wyposażoną dwupoziomową kuchnię z wyodrębnioną cukiernią, w której powstają pyszne ciasta i desery
Za całościowe funkcjonowanie kuchni odpowiedzialny jest właśnie szef kuchni Dariusz Gwiazda :

-„Jest to dla mnie wyzwanie i następny etap mojej zawodowej kariery. Nowe doświadczenie jest tym bardziej dla mnie motywujące, że stwarza mi możliwość dalszego rozwoju, muszę stworzyć zgrany zespół, który wspólnie ze mną przygotuje dania i profesjonalnie obsłuży klientów. Nieodzowna jest też moja współpraca z dietetykiem, by odpowiednio przygotować i zbilansować diety. Mam nadzieję, że moja kulinarna oferta w krótkim czasie przypadnie wszystkim gościom do gustu”.

W Primavera kuchnia prowadzona jest zgodnie z autorską filozofią Primalife, której jednym z elementów jest zrównoważona dieta oparta na Primafoodach, czyli wybranych przez dietetyka zdrowych produktach. Produkty te mają  dobroczynny wpływ na organizm np. na tarczycę, kręgosłup, a także wspierają odchudzanie. Dania są odpowiednio oznaczone na bufetach - na standach znajdują się informacje o rodzaju primafoodu użytego do przygotowania dania oraz jego właściwościach prozdrowotnych, a także wskazówkę kto powinien z niego skorzystać uwzględniając  dolegliwości czy zalecenia dietetyka. 

Wśród primafoodów znajdą się takie produkty jak burak, jarmuż, ostropest, boczniak, śledź, orzech włoski, wiśnie, jagody, truskawki, żurawina, rokitnik, grejpfrut, chia, brokuł oraz soczewica. Produkty będą pochodzić od lokalnych producentów i gospodarstw, na stołach nie zabraknie świeżych ryb, swojskich wędlin i miodów od lokalnego bartnika.

Dariusz Gwiazda to również pomysłodawca i organizator prestiżowego konkursu kulinarnego „Potyczki Kulinarne”, którego XV edycja odbędzie się 25 kwietnia br. właśnie w  Primavera - Jastrzębia Góra, już dziś wszystkich serdecznie zaprasza !!!



Rozewska 40/42,
84-104 Jastrzębia Góra

KOMENTARZE
2018-02-02Tomasz Robex Bydgoszcz
Gratulacje ;)
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.