< WRÓĆ DO Niebawem

II edycja Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji -17.03

Niebawem2018-02-10

Czekamy na zgłoszenia do 06.03 !
Wyjątkowa nagroda główna szkolenie w San Sebastian !!!

 
 
Serdecznie zapraszamy na II edycję Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji”, który odbędzie się w dniu 17 marca 2018 r. w Powiatowym Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. Włodzimierza Wolskiego w Serocku.


Organizatorem konkursu jest Powiatowe Centrum Integracji Społecznej
w Legionowie (PCIS).
Pomysłodawcą konkursu jest Daniel Twardo, kierownik warsztatu
gastronomicznego PCIS. Konkurs organizowany jest pod patronatem Ambasady
Republiki Mołdawii w Polsce oraz Starosty Legionowskiego.
 
Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej
Euro Toques Polska oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.
Głównymi sponsorami konkursu są firmy: Snails Garden, Złoty Lin, Dilbar.
 
Celem konkursu jest kultywowanie ,propagowanie i pogłębienie wiedzy o przygotowaniu ślimaków i owoców goji oraz pogłębianie wiedzy o ślimaku, jako produkcie polskim.
 
Uczestnicy konkursu powinni wykazać się znajomością w przyrządzeniu oryginalnych dań opartych na tradycyjnym smaku w nowoczesnej aranżacji.
Konkurs odbędzie się w kategorii profesjonaliści.
 
Obowiązkowymi składnikami konkursu będzie :
a. mięso ze ślimaka,
b. ślimak w muszli,
c. wątroba ze ślimaka,
d. kawior ze ślimaka,
e. owoce goji,
 
 
Zgłoszenia drużyn należy przysyłać na adres e-mail: biuro@cis.legionowski.pl do 06.03.2018 r., a lista uczestników zostanie ogłoszona do 8 marca 2018 r. na stronie www.cis.legionowski.pl oraz portalach: papaja.pl, Kucharze-Serwis.pl, Gastrona.pl

 W sprawach technicznych i merytorycznych dotyczących szczegółów przebiegu
konkursu prosimy o kontakt e-mail: creatorsmakow@gmail.com lub telefonicznie pod nr.721 966 198.
 
 
 
RAMOWY HARMONOGRAM IMPREZY
16 marca 2018 r. (piątek)
18:00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat
ślimaków), omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk,
19:30 wydawanie ślimaków,
17 marca 2018 r. (sobota)
8:00 przywitanie ekip kucharskich, przedstawienie składu sędziowskiego
i startujących ekip,
8:45 wejście na stanowiska pierwszych ekip,
9:00 – 15:00 KONKURS KULINARNY,
20:00 ogłoszenie wyników Konkursu.
 
 

Tutaj znajdziesz: Regulamin

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

Tutaj znajdziesz: Zgłoszenie

KOMENTARZE
2018-02-19Artur
Witam czyli obowiązkowy składnik to jeden ze ślimaków wymieniony i owoce Goji
2018-02-20Daniel Twardo
Tak tylko jeden z tych podanych i owoce Goji jeśli ułożycie danie z kilkoma rodzajami ślimaka to tylko dobrze świadczy o waszym profesjonalnym podejściu do produktu .
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.