< WRÓĆ DO Niebawem

Mistrzowie kreatywnych deserów lodowych na start! 17-18.04

Niebawem2018-01-23
 
Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!
 
Konkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.2018) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność.

Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Schöller i Debic.
 
Aby zgłosić się do konkursu, należy zapoznać się z Regulaminem i wypełnić formularz zgłoszeniowy:
 
 
 
Kreatywne warsztaty lodowe
Dobrą wiadomością dla uczniów, którzy chcą spróbować swoich sił w kreatywnym konkursie lodowym jest to, że pojawia się możliwość podszkolenia umiejętności. Firma Schöller we współpracy z Klubem Szefów Kuchni oraz z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie organizuje kreatywne warsztaty lodowe przeznaczone dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Mają one rozwinąć pasje i zainteresowania uczniów, wypracować autorskie receptury na desery lodowe oraz przygotować młodzież do Ogólnopolskiego Konkursu Master Challenge by Schöller.
 
Projekt będzie prowadzony od 01 lutego do 30 maja 2018 roku. Warsztaty są skierowane do uczniów wszystkich klas szkół gastronomicznych kształcących się w zawodach: cukiernik, kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Organizator dostarczy na szkolne warsztaty surowce w postaci lodów Schöller Ice Cream. Przedstawiciel organizatora zapozna uczniów z technologią sporządzania lodów oraz z asortymentem.
 
By zgłosić szkołę do projektu, należy wysłać do organizatorów formularz zgłoszeniowy wraz z załącznikami w terminie do 30 stycznia 2018 roku (województwa: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie i zachodniopomorskie w terminie do 5 lutego 2018 roku). W dalszych etapach projektu receptury lodowe najzdolniejszych i najbardziej kreatywnych uczniów szkół zostaną zgłoszone do preeliminacji konkursu Master Challenge by Schöller. Spośród nich jury wyłoni 16 najlepszych kreatywnych deserów lodowych.
 
W warsztatach weźmie udział maksymalnie 70 szkół gastronomicznych z całej Polski. Uczestnictwo w warsztatach i konkursie daje możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród.
 
Więcej informacji o projekcie i zgłoszeniach można uzyskać pod adresem mailowym: warsztaty.lodowe2018@interia.pl
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.