< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Junior Culinary Cup 01.02.2018

Szkoły gastronomiczne2018-02-01
 
W dniu 01 lutego 2018 r. odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Junior Culinary Cap”, którego mottem przewodnim jest „Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni.”
 
Organizatorem konkursu jest Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy Jana Nowaka Jeziorańskiego oraz firma Unilever, Hotel Kongresowy – Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.
 
Celem konkursu jest :
 
· Kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o historii gastronomii w Polsce
· Doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych
· Podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią
· Doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów  do konkursów
 
Konkurs Kulinarny organizowany jest pod patronatem Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy według zasad regulaminowych (WACS) World Association of Chefs Societies.
 Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych, którzy ukończyli 13 lat, ale nie ukończyli 21 roku życia. W konkursie nie mogą brać udziału osoby uczęszczające do szkół: pomaturalnych, policealnych oraz wyższych. Wymagana jest pisemna zgoda nauczyciela lub instruktora praktycznej nauki zawodu, pełniącego funkcję opiekuna zespołu. Potwierdzeniem wyrażonej zgody jest dokument z podpisami, z czytelną pieczątką szkoły.
 
Nad prawidłowością przebiegu Konkursu Kulinarnego czuwać będzie profesjonalne jury degustacyjne i techniczne.
Zadanie konkursowe polega na wykonaniu i przygotowaniu 6 porcji dania głównego z zastosowaniem fileta z kurczaka z kostką, kaszy (dowolny rodzaj), primerba knorr professjonal (dowolny rodzaj).
 
 
Więcej na stronie:http://fundacjakulinarnakielce.pl/ogolnopolski-konkurs-kulinarny-junior-culinary-cap/
 
Zapraszamy do Hotelu Kongresego - Centrum Biznesu ul. Al. Solidarności 34 w Kielcach.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.