< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Znamy nazwiska zakwalifikowanych do PREELIMINACJI Bocuse d’Or Poland

Wydarzyło się2017-11-30
Kolejne starcie już 11.12 
 
Bocuse d’Or Poland nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i od momentu pojawienia się informacji o powrocie konkursu do Polski wywołuje duże emocje. 
 
 
Komitet Organizacyjny by zachować pełną transparentność podjął decyzję o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w lutym 2018 roku. 
 
Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).
 
Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał szczegółowy przepis potrawy opatrzony zdjęciem.  Popisowe danie musiało zawierać co najmniej 2 różne elementy z rozbioru jagnięciny oraz 50% warzyw, roślin lub ziół. Nadesłane propozycje były bardzo ciekawe, co pokazuje, iż do konkursu zgłosili się prawdziwi wirtuozi kulinarni. 
Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Organizacyjny pod przewodnictwem Jarka Walczyka wytypował 9 szefów kuchni do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland, a są to:
 
1. Mateusz Guzik – Enoteka Pergamin, Kraków
2. Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka
3. Dawid Zagrzywiec - Courtyard by Mariott Warsaw Airport
4. Jacek Majcherek – Bistro Słowacki, Gdańsk
5. Jakub Kasprzak – Restauracja Lumiere, Baranowo
6. Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa
7. Marcin Molik – Restauracja Drukarnia, Warszawa
8. Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa
9. Paweł Kubera – Hotel DeSilva, Poznań
 
Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnych etapach konkursu!
 
PREELIMINACJE odbędą się 11 grudnia 2017 roku w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie. 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.