< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Bizerba Polska - podczas targów Polagra Tech !

Wydarzyło się2017-10-25

Wywiad z dyrektorem Bizerba Polska Krzysztofem Głuch

Bizerba Polska podczas targów Polagra-Tech otwiera się na rynek HoReCa!
 
Działająca na rynku polskim firma Bizerba Polska podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017, które odbyły się w dniach od 25-28 września w Poznaniu, zaprezentowała swoje innowacyjne urządzenia, a dodatkowo skierowała swoją ofertę do sektora gastronomicznego.
O funkcjonalności, potrzebach i założeniach firmy opowiedział nam Dyrektor  Krzysztof Głuch. 
 
- Firma Bizerba praktycznie od samego początku istnienia na polskim rynku wystawia się na targach POLAGRA-TECH. Poznańskie targi to jedno z najważniejszych eventów w kalendarzu naszego przedsiębiorstwa. Targi są doskonałym pretekstem by dotrzeć do klientów, nawiązać bezpośredni kontakt i stworzyć trwałe relacje biznesowe. Targi to również niepowtarzalna okazja, by zaprezentować działanie naszych urządzeń „na żywo”, a także omówić założenia oraz rozwiązania, na które kładziemy szczególny nacisk. W tym roku pokazaliśmy urządzenia, które mogą zainteresować rynek gastronomiczny, mamy bowiem dowody, że możemy wpływać na smak warzyw, owoców, mięs, czy wędlin, sekret tkwi w odpowiednim cięciu tych produktów.
 
Skupiliśmy się na zaprezentowaniu urządzeń, które oprócz swoich  podstawowych funkcji posiadają innowacyjne rozwiązania, które poprawiają jakość pracy w takich obszarach jak: energooszczędność, higiena, jakość, bezpieczeństwo pracy oraz ekologia. Nasze urządzenia posiadają również nowoczesny system połączeń multimedialnych, dzięki niemu możemy stworzyć kanał informacyjny również na odległość zarówno dla obsługującego jak i klienta (na urządzeniach wyświetlają się informacje o użytkowaniu urządzenia, konserwacji, porady, wizytówki firmy/lokalu gastronomicznego, czy informacja reklamowa), wszystko zależy od indywidualnego zaprogramowania, zgodnie z konkretnymi wymaganiami klienta.
 
Urządzenia skierowane gastronomii:
 
- Krajalnice – półautomatyczne i automatyczne kroją perfekcyjnie wędliny, warzywa, owoce ,wszelkiego rodzaju sery. Jesteśmy świadomi, że nie zastąpimy tradycyjnego „noża szefa kuchni”, jednak rozwinięte lokale gastronomiczne potrzebują urządzeń automatycznych, które wyręczą ich w pracy fizycznej i pozwolą zaoszczędzić czas i potencjał ludzki. Krajalnice kroją produkty szybko, precyzyjnie, nie niszcząc ich naturalnych włókien i nie pozbawiając soczystości. Jakość bowiem pomaga w kreowaniu pozytywnego wizerunku danej kuchni. Nasze krajalnice są bezpieczne w użytkowaniu, specjalnie zamontowane oświetlone pokrętło informuje o stanie spoczynku lub gotowości do pracy, a bezdotykowe odkładanie produktu to synonim maksymalnej higieny.
 
 
Wagi multimedialne X-class to urządzenia podstawowe w klasie wydajności wag multimedialnych z ekranem dotykowym oraz zintegrowane z wszechstronnymi drukarkami. Przy tym, wagi spełniają wszystkie najważniejsze zadania w handlu oraz przemyśle spożywczym: ważenie, funkcje kasowe, drukowanie, doradztwo konsumenckie jak również sprzedaż krzyżowa. Dzięki wykorzystaniu wag szef kuchni, manager lub sprzedawca bez problemu będzie mógł sprawdzać swoje stany magazynowe oraz odmierzać odpowiednie porcje jedzenia. Polecamy je głównie lokalom gastronomicznym, które sprzedają jedzenie na wagę.
 
Kotleciarka Bizerba S111 to konkretna odpowiedź na aktualne potrzeby i trendy panujące na rynku. Steaker to propozycja kierowana nie tylko do branży mięsnej, lecz również restauracji, w tym modnych ostatnio lokali street food. Kotleciarka to idealne urządzenie- nie miażdży mięsa, ale delikatnie je nacina, nie narusza włókien i nie pozbawia naturalnych soków., mięso jest miękkie i nie traci przy tym swoich wartości odżywczych, ani smakowych. 
 
Urządzenie służy również do nacinania, krojenia w paseczki i zmiękczania mięsa. Dodatkowo możliwe jest serwowanie świeżych sałatek i dań z kiełbasy, mięsa oraz sera, pokrojonych w paseczki z dodatkiem precyzyjnie pokrojonych warzyw, owoców czy grzybów. Prosta obsługa urządzenia umożliwiają skuteczną pracę. Doskonałe rozwiązanie do codziennego użytku także w gastronomii.
 
Wychodząc naprzeciw branży gastronomicznej powołaliśmy do życia nowy profil facebookowy, w którym informujemy o wszystkich informacjach, promocjach i nowościach jakie nasza firma ma do zaoferowania.
Wierzymy, że będzie to doskonały kanał komunikacyjny między nami, a naszym klientem. Widzimy spory potencjał w naszych wspólnych działaniach!
---------------------------------
 
Spółka Bizerba Polska, powołana do życia w 2005 roku w Lublinie, opiera swoją działalność na wieloletniej obecności marki Bizerba na rynku polskim. Na przestrzeni lat kolejne generacje naszych urządzeń zdobywały zaufanie rodzimych klientów w wymagających gałęziach handlu detalicznego, świeżej żywności i przetwórstwa spożywczego. Marka Bizerba to synonim jakości i niezawodności.
Założycielem przedsiębiorstwa był Andreas Bizer, od 1866 Bizerba kształtuje miarodajnie technologiczny rozwój w dziedzinie technologii ważenia, jest obecna w 120 krajach.
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.