Zwycięzca IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"
Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem wiele lat temu w Lublinie. Moim pierwszym miejscem pracy była Restauracja ,,Piwnica’’.
Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był … Wiele ważnych wydarzeń w mojej karierze miało znaczenie. Jednym z nich było objęcie stanowiska pełniącego obowiązki szefa kuchni w Restauracji Piwnica. Objęcie tej funkcji poszerzyło moje horyzonty. Ważną rolę w mojej karierze zawodowej pełnią również konkursy kulinarne, w których uczestniczę.
Inspirację do gotowania czerpię z … Inspiruje mnie wszystko, przyroda, historia, konkursy. Czasami po przebudzeniu mam już pomysł na danie, które potem po niewielkich zmianach jest gotowe - trzeba dopasować składniki, spróbować, przetestować wielokrotnie.
W pracy motywuje mnie każda opinia naszych gości, moja załoga, chęć bycia coraz lepszy.
Najbardziej lubię przyrządzać … Tak naprawdę nie ma potraw, których nie lubiłbym przygotowywać, ale większą uwagę przykładam do potraw czy produktów, za którymi sam nie przepadam.
Moje popisowe danie to… Jest wiele dań, z których jestem zadowolony. Takim daniami są między innymi dania konkursowe i dania w menu restauracji.
Nie wyobrażam sobie kuchni bez mojej załogi.
Chciałbym poznać … Lubię poznawać ludzi, szczególnie z branży.
Nie lubię smaku porażki, ale każda porażka mnie wzmacnia. Nie lubię też smaku podrobów.
Mój największy sukces zawodowy to moja załoga, miejsce pracy, które stworzyliśmy i oczywiście awans do finału Kulinarnego Pucharu Polski.
Za 5 lat chciałbym być bogatszy o 5 lat doświadczeń.
W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie pozytywna energia i dobry nastrój mojej rodziny i moich współpracowników.
Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym … Jest wiele miejsc, które chciałbym zobaczyć i poznać. To na przykład Francja, Kuba czy Wenezuela.
W dniach 26-27 września będę realizował plan dobrej zabawy i pracy.
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Łukaszem Boreczkiem.