< WRÓĆ DO Sylwetki szefów

MICHAŁ ŁAKOMY W FINALE KPP!

Sylwetki szefów2017-09-20
Michał Łakomy o sobie:
 
Moją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w 2011 r. gdy zacząłem naukę w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie. W 2015 r. po ukończeniu szkoły gastronomicznej rozpocząłem pracę u boku Szefa Michała Kuduka w Hotelu Blue Diamond,w którym pracuje do dziś.
 
Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej był... myślę że dopiero nastąpi, gdy wystartuję w finale Kulinarnego Pucharu Polski jako pomocnik szefa drużyny.
 
Inspirację do gotowania czerpię z prostych, czasem nawet amatorskich pomysłów i przepisów którę mogę następnie w innym wydaniu przelać na talerz.
 
Budowanie dania zaczynam od doboru składników i budowania swojej wizji w głowie.
 
W pracy motywuje mnie coraz więcej nowych wyzwań oraz możliwość realizacji własnych pomysłów.
 
Najbardziej lubię przyrządzać proste, a zarazem smaczne i dobrze zbalansowane dania.
 
Moje popisowe danie to polędwiczka wieprzowa w otoczce z buraka, z emulsją z kalafiora, fondantem ziemniaczanym i redukcją wołową na bazie szalotki.
 
Nie wyobrażam sobie kuchni bez zgranego team’ u.
 
Chciałbym w większym zakresie poznać kuchnię molekularną.
 
Nie lubię smaku goryczy.
 
Za 5 lat chciałbym robić dalej to samo, czyli gotować.
 
Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wybrałbym Barcelonę. Miasto - włodarz klubu piłkarskiego, którego jestem fanem. Podziwiam atmosferę
między ludzką oraz sposób życia ludzi panujący w tym mieście - kraju.
 
W dniach 26-27 września będę na pewno zestresowany i pełen adrenaliny.
 
W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Grzegorzem Adamarek.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Sylwetki szefów
© Copyright papaja.pl 2001-2021. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS