< WRÓĆ DO Niebawem

„Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj” – konferencja MADE RESTAURANT-04.10

Niebawem2017-05-01

​Konferencja  w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” już 4 października w Gdańsku. 
 


Już 4 października restauratorzy i szefowie kuchni z Polski północnej połączą wiedzę, doświadczenie i siły podczas konferencji MADE RESTAURANT, aby profesjonalizować branżę gastronomiczną w ramach kampanii edukacyjnej DO USŁUG. Spotkanie ma na celu zintegrowanie prężnych przedsiębiorców i kadrę zarządzającą z Pomorza, Warmii i Mazur wokół największych problemów i mitów gnębiących branżę. Obecnie jest to brak zaangażowanych i rzetelnych pracowników, co przekłada się na duże straty i problemy biznesowe restauracji. Spotkanie odbędzie się w Europejskim Centrum Solidarności.
 
„Potrzebna jest zmiana wizerunku branży gastronomicznej w Polsce, aby pracownicy przestali traktować ją jako „pracę na chwilę” i zaczęli postrzegać jako dochodową, perspektywiczną profesję, wzorem Zachodu.” tak Krzysztof Janiszewski – współwłaściciel jednej z najlepszych w Polsce restauracji - SENSES (gwiazdka Michelin) skomentował potrzebę zmian w branży podczas debaty zorganizowanej przez zespół MADE.
 
Jak to zrobić? Właśnie ruszyła rekrutacja do grona uczestników i prelegentów pomorskiej konferencji gastronomicznej MADE RESTAURANT (http://maderestaurant.pl/konferencja-gastronomiczna-trojmiasto/), której temat przewodni to „Zatrudniaj, angażuj i zarabiaj”. To już drugie z kolei spotkanie liderów lokalnej, polskiej gastronomii organizowane w ramach kampanii edukacyjnej DO USŁUG. Pierwsze odbyło się w maju tego roku w Krakowie (http://maderestaurant.pl/konferencja-gastronomiczna-krakow/ ), a kolejne planowane są w Gdańsku, Wrocławiu (30 października 2017) i Poznaniu (5 lutego 2018).

Tematem przewodnim tegorocznej kampanii MADE RESTAURANT jest poprawa relacji pracownik-pracodawca, podnoszenie prestiżu branży oraz przyciągnięcie do niej nowych ambitnych ludzi, bo ta branża w kontekście rozwoju usług turystycznych i gastronomicznych to przyszłość. 
 
W spotkaniu w Gdańsku wezmą udział liderzy branży, czyli czołowi i najbardziej przedsiębiorczy restauratorzy, szefowie kuchni, managerowie, sommelierzy oraz dostawcy, którzy chcą czynnie wspierać rozwój branży HORECA. To ich biznesowe losy, zdania i poglądy będzie można poznać podczas wykładów, ponieważ będą gdańskiej konferencji MADE RESTAURANT. Debaty i gorące dyskusje o tym, jak zaangażowanie i lojalność pracowników przekłada się na sprzedaż i marketing oraz unikalne doświadczenie gościa w restauracji będą przedmiotem konferencji. To też wyjątkowa okazja do networkingu i integracji środowiska, a dla najprężniejszych dostawców okazja do poznania potrzeb lokalnych klientów.
 
Podczas debaty „DOSTAWCY - PARTNERZY W BIZNESIE I ROZWOJU PRACOWNIKÓW”, przedsiębiorcy dowiedzą się, na jakie wsparcie mogą liczyć od dostawców/producentów, m.in. szkolenia, warsztaty, systemy motywacyjne, czyli formy, które bezpłatnie pozwolą rozwinąć kompetencje i zmotywować pracowników gastronomii. 
 
Organizatorem wydarzenia jest zespół profesjonalistów MADE (www.madesolutions.com.pl) wyspecjalizowanych w organizacji kampanii, wydarzeń i projektów edukacyjnych w branży HORECA. Agnieszka Małkiewicz (marketing i PR) i Katarzyna Derdzińska (HR i rozwój biznesu) łączą siły z liderami branży, tym razem z Pomorza, Warmii, Mazur i okolic, aby wspólnie zmierzyć się z mitami na temat zarządzania ludźmi w tej branży. 
 
Katarzyna Derdzińska, partner zarządzający MADE podkreśla, że podczas wykładów „skupimy się na problemach z pracownikami (marka pracodawcy, rekrutacja, motywowanie, lojalność, rola pracowników w marketingu - szanse i zagrożenia). Podzielimy się danymi, faktami i dobrymi praktykami w gronie tych, którzy odnoszą sukcesy w gastronomii Polsce Północnej.”
 
Naszymi ekspertami będą wyjątkowi praktycy branży gastronomicznej związani z regionem, a wśród nich: Justyna Zdunek (Metamorfoza), Basia Ritz (Restauracja Ritz), Artur Moroz (Bulaj), Marcin Wachowicz (Aioli), Przemek Woźny (Courtyard by Marriott), Paweł Dołżonek (Pałac Ciekocinko), Agata Wojda (Hotel Bellotto), Anna Pikuła i Monika Dybczyk (Hotele SPA dr Irena Eris), Justyna Zalewska (Smakuj Trójmiasto, Food Brand), Tomasz Habdas (Liczby na talerzu), Krystyna Hartenberger-Pater (PROT), Krzysztof Szulborski (SKP), Tomasz Deker (T. Deker Patissier & Chocolatier), Dorota Minta (GASTRO HR) oraz Katarzyna Derdzińska (MADE), Krzysztof Gorecki (MADE), Agnieszka Małkiewicz (MADE), a to dopiero początek... To spotkanie ponad podziałami w branży.
 
 W programie wydarzenia:  Prelekcja „BUDUJEMY MARKĘ PRACODAWCY W GASTRONOMII”  Prelekcja i studium przypadku „ROZGRYZAMY młode pokolenie MILLENIALSÓW”  Networking gastronomiczny w praktyce  Szkolenie „PRACOWNICY JAKO OGNIWO KOMUNIKACJI MARKETINGOWEJ”  Debata „SZEZ KUCHNI TO TEŻ MANAGER”  Lunch przygotowany przez AMBER SIDE Restaurant & Bar  Prelekcja połączona „SKUTECZNIE REKRUTUJEMY i MĄDRZE ZWALNIAMY”  Debata najprężniejszych dostawców HORECA w regionie Historie i doświadczenia restauratorów MADE TALKS „DZIELIMY SIĘ DOŚWIADCZENIAMI jako pracodawcy” 
 
Szczegóły na http://maderestaurant.pl/konferencja-gastronomiczna-trojmiasto/
 
PROGRAM KONFERENCJI
Program konferencji powstał we współpracy z lokalnymi przedsiębiorcami, w odpowiedzi na potrzeby biznesowe rynku.
od 9:30
REJESTRACJA UCZESTNIKÓW
10:00 – 10:15
STARTUJEMY Z DOBRĄ ENERGIĄ
TAKTYKA NETWORKINGU – KRUSZYMY LODY
10:15 – 11:00
BUDUJEMY MARKĘ PRACODAWCY W GASTRONOMII
prelekcja warsztatowa + debata
Katarzyna Derdzińska, HR & Psychologia Biznesu, Partner MADE
uczestnicy debaty:
Violetta Hamerska, Etirez, ekspert jakości usług
Agnieszka Górska, UlalaChef.com
Basia Ritz, pierwszy polski Masterchef, Restauratorka "Ritz Restaurant"
11:00 – 11:45
PRACOWNICY JAKO OGNIWO KOMUNIKACJI MARKETINGOWEJ
prelekcja z elementami szkolenia
Agnieszka Małkiewicz, Marketing & PR, Partner MADE, Partner
Krzysztof Gorecki, E-marketing, Konsultant MADE
Justyna Zalewska, Food Brand
11:45 – 12:15
NETWORKING W PRAKTYCE
przerwa kawowa
nowe znajomości, kontakty biznesowe, integracja
12:15 – 12:45
SZEF KUCHNI TO TEŻ MANAGER
debata
Paweł Dołżonek, Szef Kuchni, Pałac Ciekocinko
Agata Wojda, Executive Chef, Hotel Bellotto
Przemysław Woźny, Szef Kuchni Hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront oraz Restauracji GåRD Nordic Kitchen
 
12:45 – 13:15
ROZGRYZAMY MILLENIALSÓW
prelekcja połączona z analizą studium przypadku
Katarzyna Derdzińska, MADE
Justyna Zdunek, Restauratorka, Metamorfoza
 
13:15 – 14:15
LUNCH i NETWORKING W PRAKTYCE
przerwa lunchowa
14:15 – 15:15
DOSTAWCY - PARTNERZY W BIZNESIE I ROZWOJU PRACOWNIKÓW

 

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.