< WRÓĆ DO Niebawem

Konkurs kulinarny na Tradycyjną Kujawską Czerninę -10.09

Niebawem2017-05-04

Kujawskie smaki podczas Festiwalu

Festiwal Kuchni Kujawskiej to impreza, która już na stałe zagościła w kalendarzu kulturalno-rozrywkowym regionu.

W tym roku już po raz trzeci w Lubrańcu będziemy gościć: wybitnych szefów kuchni, znawców lokalnych tradycji kulinarnych, propagatorów kuchni tradycyjnej i historycznej oraz osobowości telewizyjne związane z tematem.

W ramach imprezy promujemy lokalne zwyczaje kulinarne pokazując ich przeogromną różnorodność. Zachęcamy również do korzystania z bogactwa kuchni tradycyjnej. Wydarzenie okraszone jest licznymi atrakcjami; pokazy, warsztaty oraz degustacje sprawią, że każdy z uczestników znajdzie coś dla siebie. Corocznie najważniejszym punktem programu festiwalu są konkursy: na najlepszą Tradycyjną Kujawską Czarninę oraz produkt spożywczy.

Chętni, którzy chcieliby wystąpić w konkursie kulinarnym proszeni są o wysłanie zgłoszenia: 31 sierpnia 2017 r.

Forma nadsyłania zgłoszeń:
 
Wypełniony formularz wysłany na adres: Urząd Miejski w Lubrańcu ul. Brzeska 49, 87-890 Lubraniec z dopiskiem III Festiwal Kuchni Kujawskiej – Konkurs Kulinarny lub skan wypełnionego formularza przesłany na adres: urzad@lubraniec.pl z dopiskiem w temacie „Konkurs kulinarny czarnina”.
 
Uczestnikami Konkursu mogą być:
Przedstawiciele jednostek samorządu terytorialnego,
Członkowie stowarzyszeń i jednostek kultury,
Koła gospodyń wiejskich,
 
Podmioty gospodarcze.
Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu 3-5 litrów zupy wraz 
z dowolnymi, wybranymi przez siebie dodatkami (z własnych produktów). Potrawę należy dostarczyć w wyznaczonym terminie do miejsca przeprowadzania konkursu.

W zakresie uczestników konkursu pozostaje również zapewnienie sobie naczyń do degustacji.


Zapraszamy wszystkich serdecznie do Lubrańca 10 września 2017 roku. Życzymy smacznego i do zobaczenia.

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.