< WRÓĆ DO Niebawem

Pobudź zmysły i odkryj żywioły! 02.09

Niebawem2017-06-01

Kolejna inspirowana naturą Poznańskich Kucharzy Razem !

 
Szef Kuchni Restauracji GARDENcity i Poznańscy Kucharze Razem
już 2 września o godz. 19.00 w nowych restauracjach na Międzynarodowych Targach Poznańskich!
 
Bohaterami wieczoru będą Szefowie Kuchni znani z konkursów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania! 
11 znamienitych kucharzy, 7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim „Pobudź zmysły i odkryj żywioły”. W roli głównej wytworne i wyjątkowe dania inspirowane żywiołami, które pobudzą wszystkie zmysły…
 
Wśród szefów kuchni:  Tomasz Zdrenka, Tomasz Purol, Dawid Łagowski, Patryk Dziamski,  Ernest Jagodziński, Artur Skotarczyk, Mateusz Mikuła, Sergiusz Hieronimczak, Roman Kosmalski, Jakub Kasprzak, Dominika Słaboń, Grzegorz Olejarka oraz Tomasz Tarkowski. 

 

Menu Kolacji Degustacyjnej 
Poznańscy Kucharze Razem: Pobudź zmysły i odkryj żywioły!
 
OGIEŃ
AMUSE-BOUCHE: Halibut / palone siano / palona cebula / agrest
Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski
 
WODA
PRZYSTAWKA ZIMNA: Kaczka / rukiew wodna / bonito
Roman Kosmalski / Jakub Kasprzak
 
OGIEŃ
PRZYSTAWKA CIEPŁA:  Flambirowane grzyby / grzanki / wielkopolski ser smażony / oberżyna
Tomasz Zdrenka / Patryk Dziamski / Dawid Łagowski
 
WODA
RYBA: Podwędzany dorsz / kokos / mango / bazylia / occa
Sergiusz Hieronimczak / Ernest Jagodziński
 
POWIETRZE
INTERMEZZO
Dominika Słaboń  / Grzegorz Olejarka
 
ZIEMIA
MIĘSO: Baweta / burak / ziemniak / czarny bez / brzoza
Artur Skotarczyk / Tomasz Purol
 
POWIETRZE
DESER: Czekoladowa piniata
Dominika Słaboń  / Grzegorz Olejarka
 
Gospodarzem wieczoru będzie Szef Restauracji GARDENcity Tomasz Zdrenka - młody, zdolny, ambitny entuzjasta kuchni łączący pracę z pasją, specjalizujący się w nowoczesnej kuchni polskiej z akcentami francuskimi oraz śródziemnomorskimi. Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski oraz laureat wielu międzynarodowych i prestiżowych konkursów.
 
Patryk Dziamski - członek „Klubu Szefów Kuchni”, współtwórca „Poznańscy Kucharze Razem”, uczestnik 4 edycji programu Top Chef, Juror L’Arte de la cusine Martell 2016, manager kuchni Kina Kulinarnego Transatlantyk, Właściciel Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Concept Rest.
 
 
Sergiusz Hieronimczak -  10 lat spędził w Londynie pracując w takich miejscach jak Hotel Savoy, Hotel Mandarin Oriental czy Payton & Byrne. Ukończył prestiżowy Westminster Kingsway College w Londynie oraz posiada Advanced Diploma in Culinary Arts. Finalista konkursu TOP Chef (V edycja). Jako szef kuchni Restauracji Zagroda Bamberska, zorganizował pierwszą kolację z cyklu Poznańscy Kucharze Razem w 2015 roku.
  
Ernest Jagodziński - pasjonat i artysta w jednym; zwycięzca wielu kulinarnych konkursów m.in. L’Art de la Cuisine Martell, Kucharz – odkrycie roku; od 2009 aktywny uczestnik programu promującego polskie mięso na rynkach zagranicznych “Meat in Europe”; Szef kuchni we własnej restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie.
 
Jakub Kasprzak – Szef kuchni restauracji Lumière w Baranowie. Odbywał liczne praktyki w restauracjach m.in. w USA, Kanadzie, Norwegii czy Austrii. Uczestnik stażu w Institut Paul Bocuse w Lyon – Ecully we Francji. Miłośnik kuchni francuskiej, związany z inicjatywą Poznańscy Kucharze Razem.
 
  
Roman Kosmalski - swój warsztat pracy doskonalił w polskich i brytyjskich restauracjach. W kuchni bazuje na krajowych produktach regionalnych, inspiracje czerpie z podróży kulinarnych. Współautor książki „Anglia – kucharska rzeczywistość”.
 
 
Dawid Łagowski - szef kuchni w Pałacu Mierzęcin. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem. Popularyzuje kuchnię wellness i Slow Food podczas autorskich warsztatów kulinarnych. Otrzymał rekomendację Slow Food oraz tytuł Szefa Kuchni Roku 2016 regionu półncno-zachodniego. Półfinalista 6 edycji TOP CHEF. Rok 2016 to ponownie dwie czapki Gault&Millau. 
 
Mateusz Mikuła - miłość do gotowania towarzyszyła mu przez całe dzieciństwo. Już w liceum gotował amatorsko, wtedy też rozpoczął pracę w poznańskiej pizzerii, gdzie spędził 1,5 roku. Jeszcze podczas studiów wyjechał do Irlandii - tam spędził 3 lata, pracując w restauracjach w 4-gwiazdkowym hotelu pod okiem profesjonalnych kucharzy i cukierników z różnych stron świata. Zaczynał jako kucharz, następnie został zastępcą szefa. Obecnie sam jest szefem kuchni.
 
Grzegorz Olejarka - ukończył prestiżową szkołę Le Cordon Bleu, pracował u Gordona Ramsaya. Dla restauracji, w której był zastępcą szefa kuchni, zdobył gwiazdkę Michelin, najwyższe odznaczenie w świecie restauratorów. W zawrotnym tempie pnie się po szczeblach kariery w Anglii. Szefował kuchniom w najlepszych hotelach. Aktualnie pracuje jako development chef dla restauracji Farmacy w Londynie.
 
 
Tomasz Purol – szef kuchni w restauracji Blow Up Hall 5050 w Starym Browarze. Pasję do gotowania przejął od rodziców i dał poznać się szerszemu gronu publiczności po wygranej w piątej edycji programu „Top Chef”. Laureat m.in. Kulinarnego Pucharu Polski. Miłośnik zapomnianych, bardzo zdrowych warzyw. I choć gotowanie jest jego wielką pasją, umiejętnie dzieli ją z kibicowaniem Lechowi Poznań.
 
Dominka Słaboń – cukiernictwa uczyła się we Włoszech, skąd przeniosła się do Londynu, żeby studiować w Le Cordon Bleu. Pracowała w najlepszych 5-gwiazdkowych hotelach w Londynie oraz w restauracjach z gwiazdkami Michelina. Aktualnie zajmuje się własnym projektem Food Lab Creations. Pracuje jako chocolatier.
 
Artur Skotarczyk - jedno z ważniejszych nazwisk w poznańskim świecie kulinarnym. Artur szefuje na co dzień restauracji Muga. Jego styl gotowania to przede wszystkim perfekcyjny balans smaków i niezwykła ekspozycja dań.
 
Zaproszenia na 7-daniową kolację dostępne już wkrótce na www.tixer.pl 
Ilość miejsc ograniczona. 
 
02.09 / 19.00 /zmysły i żywioły/ Restauracje GARDENcity /
www.gardencity.mtp.pl
 
 
 
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.