< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Dominik Karpik w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2017!

Wydarzyło się2017-06-27

Zwycięzca konkursu Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej

 


W sobotę, 24 czerwca, w malowniczym Szczawnie Zdroju odbył się Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej - III edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W konkursie udział wzięło 8 drużyn kucharskich. Każda z ekip miała za zadanie przygotować danie główne, w którym obowiązkowymi składnikami były mięso z jelenia i topinambur oraz przystawkę z wykorzystaniem przepiórki i rokitnika.

Dania oceniało Jury w składzie: Waldemar Hołówka - Przewodniczący Jury, Wojciech Harapkiewicz - Koordynator konkursu oraz Tomasz Jakubiak, Piotr Szczygielski - Szczypior, Łukasz Konik, Grzegorz Parczewski, Jacek Jakubczak, Artur Musztyfaga, Mariusz Pieterwas, Adam, Dmyterko i Tomasz Czarnecki.
Najlepsze, zdaniem Jury, dania przygotowali Dominik Karpik, który wystąpił w duecie z Magdą Stolc. Zespół reprezentował Restaurację Mercato Hilton w Gdańsku. Zwycięzca oprócz cennych nagród otrzymał również nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Na pozostałych miejscach uplasowali się:
- Rafał Grzegorzek i Paweł Kamiński z Hotelu Spa Dr Irena Eris w Polanicy Zdrój – II miejsce
- Waldemar Trzciołek i Artur Antkowiak z Hoteul Ostoja Chobienice w Siedlcach – III miejsce.
 
Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.