< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Mistrz i jego uczeń ponownie zawalczą w Kulinarnym Pucharze Polski

Wydarzyło się2017-05-02

Zapraszamy na wywiad z Pawłem Salamonem


Podczas tegorocznego finału Kulinarnego Pucharu Polski ponownie będziemy mieli okazję zobaczyć ubiegłorocznych zwycięzców. Paweł Salamon oraz Maciej Pisarek będą bronić tytułu „Najlepszego z najlepszych”.
 
Paweł Salamon ukończył szkołę gastronomiczną w Gorzowie Wielkopolskim i Akademię Rolniczą w Szczecinie. Doświadczenie zawodowe rozwijał m.in. w Pałacu Wiejce oraz w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort, a także podczas podróży do Francji i Hiszpanii. Obecnie pracuje jako Szef Kuchni w Hotel & Restaurant Smolarnia. Maciej Pisarek jest absolwentem Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim. Za sobą ma udział w wielu konkursach kulinarnych takich jak Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2016 
czy Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016.
 
Podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2016 duet ten przygotował przystawkę ciepłą - pastrami z piersi gołębia, z podpalanym oscypkiem, dziką marchwią, gastrique z wiśni, gołębia i szalotek oraz deser - mus z czekolady i bryndzy z owocami jagodowymi, migdałowym ciastkiem i miodulą.
W finale natomiast zaserwował, jako danie główne, polędwicę z miecznika z homarem w maśle palonym, galaretkę ze śliwki suski, duet musów warzywnych i lekki bisque z homara.
 
Paweł Salamon i Maciej Pisarek postanowili skorzystać z przywileju, jaki przysługuje zdobywcom pierwszego miejsca KPP i zdecydowali się bronić tytułu „Najlepszego z najlepszych”.
 
Wywiad z Pawłem Salamonem:
 
 
 
Kulinarny Puchar Polski 2017 odbędzie się w dniach 26-27 września, tradycyjnie w Poznaniu, podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel.
 
Więcej informacji o konkursie na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.